top of page

Kaverikoiratoiminta on antoisa harrastus
Kennelliiton kaverikoira on koira, joka vierailee erilaisissa tapahtumissa ja paikoissa tuoden iloa erilaisille ihmisille. Kaverikoiraa voi rapsutella ja nauttia sen seurasta. Toiminta on aina Kennelliiton alaista vapaaehtoistoimintaa. 

Kainuussa kaverikoiratoiminta alkoi vuoden 2012 loppupuolella. Se toimii aktiivisesti jo Kajaanissa, Kuhmossa, Sotkamossa ja Suomussalmella. Lisää aktiivisia koirakoita tarvitaan erityisesti edellä mainittujen paikkakuntien lisäksi myös Hyrynsalmelle, Ristijärvelle ja Puolangalle.

Erja Kilpeläinen on vastikään muuttanut Puolangalle. Hän on koiransa Helmin kanssa harrastanut kaverikoiratoimintaa neljä vuotta. Nyt he etsisivät toveria harrastukseen, koska kaverikoiran vierailu vaatii aina kaksi koiraa ja ohjaajaa. 

Kaverikoiraksi voi alkaa, mikäli koira on terve ja yli kaksivuotias. Rajoittavia tekijöitä on se, että koira ei voi olla rescue-koira, koska sen historiaa ei välttämättä tiedetä ja jokin voi laukaista ei halutun käytöksen. Kaverikoira voi olla kuitenkin suomalainen kodinvaihtaja, kunhan takana on vuosi yhteistä eloa. 

Jotta voi toimia kaverikoirana, täytyy omistajan käydä koulutus ja koiran läpäistä soveltuvuustesti, jossa nähdään, miten se toimii erilaisten ihmisten kanssa eri tilanteissa. Tämän jälkeen omistaja käy ilman omaa koiraa tutustumassa kaverikoiran vierailuun.

Aiheesta enemmän 6. syyskuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen, kuva Erja Kilpeläinen


59 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page