top of page

Kela-kyydit hoitaa nyt kaksi palveluntarjoajaa


Puolangalla suurimman osan Kela-kyydeistä hoitaa Korpitaxi. Taksiyrittäjät Veli-Matti Rytkönen ja Rami Seppänen kokevat, että Kela-kyytien tilausnumeron muutos ei ole aiheuttanut ongelmia.

Viime vuoden loppupuolella uutisoitiin paljon Kela-kyyteihin liittyvistä muutoksista. Vuodenvaihteen jälkeen Kelan korvaamia terveydenhuollon yksikköön tehtyjä taksikyytejä hoitaa yhden palveluntuottajan sijaan kaksi: Kainuun taksivälitys oy eli tutummalta nimeltään Korpitaxi ja Menevä oy. 

Ennalta tiedossa oleva matka on tilattava viimeistään edellisenä päivänä kello 14. Myös edellä mainitun ajan jälkeen taksikyyti tilataan samasta numerosta ja se järjestetään tilauksen mukaisesti. Kiireellinen kyytitilaus terveydenhuollon yksikköön toteutetaan myös mahdollisimman pian, viimeistään kahden tunnin kuluttua tilauksesta.

Kainuun taksivälitys oy:llä eli Korpitaxilla on Kainuussa vahva asema ja Puolangalla paikalliset kuskit ajavat tällä hetkellä Korpitaxille. Yrityksen toimitusjohtaja Heikki Kemppainen näkee sen heidän kilpailukeinonaan. 

- Kainuussa meillä on vahva ja laaja verkosto paikallisia taksiyrittäjiä ja autojen saatavuus on hyvällä tasolla. Puolangalla Korpitaxilla ovat olleet samat kuljettajat jo kymmenisen vuotta, joten he ovat tuttuja suurimmalle osalle taksien käyttäjistä, Kemppainen kertoi.  

- Toiminta jatkuu entiseen malliin. Tilausmäärät ovat muutaman prosentin pienempiä verrattuna viime vuoteen. Vaikuttaako siihen sitten tämä toinen palveluntuottaja vai vallitseva koronatilanne, kun sairaalat ovat peruneet kiireettömiä aikoja, Kemppainen kertoi.

Lue enemmän 2. helmikuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen

320 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page