top of page

Keskusta jatkaa suurimpana, perussuomalaiset nosti kannatustaan


Puolangan kunnan valtuustoon on valittu 13 uutta ja 8 jatkavaa jäsentä. Puolueiden paikkajako tulee muuttumaan valtuustokaudella 2021 - 2025. Keskusta jatkaa Puolangalla suurimpana puolueena. Sen paikkamäärä putosi valtuustossa kahdella 13 edustajaan. Perussuomalaiset nostatti kannatustaan edellisiin vaaleihin verrattuna ja sai neljä paikkaa aiemman yhden sijasta. Vasemmisto säilytti neljä valtuustopaikkaansa.

Puolankalaiset äänestivät Kainuussa kaikkein ahkerimmin ennakkoon, mutta siitä huolimatta lopullinen äänestysprosentti jäi pienemmäksi kuin vuoden 2017 kuntavaaleissa.

Kuntavaaleissa äänesti Puolangalla ennakkoon 40,8 prosenttia eli 893 äänioikeutettua. Kaiken kaikkiaan äänensä kävi antamassa 1155 äänestäjää eli 52,8 prosenttia Puolangan äänioikeutetuista. Se on enemmän kuin koko Kainuun äänestysaktiivisuus eli 48,6 prosenttia. Ääniä mitätöitiin Puolangalla 15 kappaletta.

Varsinaisena äänestyspäivänä sunnuntaina hyväksyttyjä ääniä annettiin Puolangalla 259 kappaletta. Vaaliuurnilla saattoi käydä Puolankajärven koulun liikuntasalissa, jossa otettiin huomioon koronarajoitukset.

Puolangan vaalilautakunnan puheenjohtaja Raimo Holappa kertoi, että tilat olivat olleet turvallisuutta ajatellen oikein hyvät.

- Vaalipäivä on sujunut muutenkin hyvin. Hiukan ennen vaalipäivän alkua tuli sähkökatkos, joka aiheutti pikkuisen haasteita, mutta sen jälkeen kaikki rullasi.

Vaaleista lisää 16. kesäkuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Heikkinen

214 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page