top of page

Kevään ylioppilaskirjoitukset viedään läpi turvallisuus huomioiden


Tämän kevään ylioppilaskirjoitukset ovat parhaillaan käynnissä. Kirjoitukset alkoivat viime viikon tiistaina äidinkielen ja kirjallisuuden lukutaidon kokeella, ja edessä ovat vielä muun muassa reaaliaineiden sekä ruotsin kokeet.

Koronapandemia näkyy edelleen ylioppilaskirjoitusten järjestämisessä eri tavoin. Reaaliaineiden kirjoitukset on jaettu aiempaa useammalle päivälle niin, että Puolangalla koepäiviä on kaiken kaikkiaan yksitoista. Koetilanteessa kirjoittajilla ja valvojilla on maskit tai vaihtoehtoisesti visiirit, minkä lisäksi käsihygieniasta ja turvaväleistä pidetään kiinni.

Puolangalla tilannetta helpottaa se, että kirjoittajia on suhteellisen vähän, Puolangan lukion ja Puolankajärven koulun rehtori Tuula Väisänen kertoi. Ylioppilaskirjoituksiin osallistuu tänä keväänä viisi abiturienttia, joten sähköiset kokeet on mahdollista järjestää koulun atk-luokassa.

Mikäli kävisi niin, että ylioppilaskokelas joutuisi terveysviranomaisen määräämään karanteeniin, hänen ylioppilaskokeensa olisi Puolangalla silti mahdollista järjestää. Tällöin hänen täytyy olla oireeton, minkä lisäksi hänen on saatava ennen koetta negatiivinen koronatestitulos. Lukio pystyy järjestämään karanteenissa oleville kokelaille erillisen koetilan.

- Tämä on ollut lukioiden päätettävissä, ja me olemme Kainuussa ilmeisesti ainoa, joka sen sallii, Väisänen sanoi.

Ylioppilaskirjoituksista enemmän 24. maaliskuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Heikkinen

118 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page