top of page

Kalle Päätalon teosten tutkimisesta julkaistaan kirja


Toissa viikon perjantaina kokoonnuttiin auditorioon kuulemaan ja keskustelemaan kirjailija Kalle Päätalosta ja hänen tuotannostaan. Puolangan kirjaston Iijoelta akatemiaan - Kalle Päätalo tutkijoiden silmin -tilaisuudessa kuultiin neljää Oulun yliopiston tutkijaa: historiatieteilijä Matti Leiviskää, suomen kielen emeritusprofessori Harri Mantilaa, suomen kielen ja kasvatustieteiden tutkija Minna Sääskilahtea ja suomen kielen tutkija Maija Saviniemeä.

Kaikki edellä mainitut tutkijat ovat mukana tekemässä artikkelikokoelmaa, jossa tutkitaan Päätalon tuotantoa. Siihen liittyen kuultiinkin iloinen uutinen. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura kustantaa ja julkaisee kirjan, jonka nimeksi tulee Iijoelta akatemiaan - Kalle Päätalo tutkijoiden silmin. 

- Se on kokoelma tutkimusartikkeleita, mutta ei kannata säikähtää, se ei ole kuivaa. Uskon, että Päätalon lukijoille sieltä löytyy kiinnostavia ajatuksia ja uutta tietoa Päätalosta ja hänen tuotannostaan, Maija Saviniemi kertoi. 

Kirjassa on artikkeleita Päätalon tuotannosta peräti kolmeltatoista tutkijalta. Kirja ilmestyy todennäköisesti ensi vuoden aikana.

Tilaisuudessa saatiin kattavasti esimakua aiheista, joita tutkijat käsittelevät tulevan kirjan artikkeleissa. Saviniemi kerkesi hieman kertoa omasta aiheestaan. Hän käsittelee fiktiivisen Hermanni Päätalon voimasanoja Loimujen aikaan -romaanissa.

Lue enemmän 24. marraskuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen


67 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Opmerkingen


bottom of page