top of page

Kokoontumisrajoitukset koko Kainuuseen

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt tartuntatautilain 58 § mukaiset koronarajoitukset koskemaan koko Kainuun maakuntaa. Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi edelleen järjestää sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa niin, että osallistujilla ja seurueilla on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Rajoitus koskee yli 10 hengen sisätilaisuuksia ja yli 50 henkilön tilaisuuksia alueellisesti rajatussa ulkotilassa. Määräys on voimassa 6. elokuuta alkaen elokuun 27. päivään saakka.

Lähikontaktilla tarkoitetaan oleskelua samassa sisätilassa alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan. Ulkotiloissa tarkkaa etäisyyttä ei ole määritetty. Järjestäjän tulee laatia lähikontaktin välttämisestä myös kirjallinen suunnitelma, joka on pidettävä yleisön nähtävillä.

Pormestarin sijainen, va. hallintojohtaja Henri Pätsi toteaa, että tilanne on valitettava loppukesän tapahtumien ja erityisesti syksymmällä tyypillisesti sisätiloihin siirtyvien tilaisuuksien järjestämisen kannalta. Ulkotapahtumien osalta ero nykyisiin suosituksiin on kuitenkin melko vähäinen.

- Aluehallintoviraston päätös käytännössä velvoittaa järjestäjän laatimaan kirjallisen suunnitelman turvavälien pitämisestä yli 50 henkilön ulkotilaisuuksiin. Lisäksi on oltava mahdollisuus käsien puhdistamiseen, annettava asiakkaille toimintaohjeet ja tehostettava puhdistamista, Pätsi sanoo ja toteaa, että koronatilanne Puolangalla on edelleen rauhallinen.

Aluehallintoylilääkäri Pasi Eskola kehottaa ottamaan kiireesti rokotteet.

- Kannustan erityisesti nuorempia rokottamattomia kainuulaisia ottamaan heti koronarokotteen, kun sellaisen saa. Rokotteiden riskit ovat selvästi koronavirustautia pienemmät, eivätkä virus ja sen muunnokset häviä enää minnekään.

115 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Комментарии


bottom of page