top of page

Koronavirus iski voimalla puolankalaisyrityksiinVielä viikko sitten näytti siltä, että Puolangalla yritykset toimivat normaalisti koronavirusepidemiasta huolimatta. Yksi päivä muutti kuitenkin kaiken, kun hallitus otti valmiuslain käyttöön ja käytännössä hiljensi monet palvelualan yritykset.

K-market Paprikassa on kulunut viikko ollut kiireinen, sillä elintarvikkeiden kuljetuspalvelu on hoitanut ison joukon lähinnä taajama-alueen ihmisten elintarvike- ja taloustavarahuollosta. Viikko sitten kasvaneeseen kysyntään on pystytty vastaamaan. Varastotuotteiden saatavuus paranee tämän viikon aikana mutta tuotepuutteita tulee olemaan edelleen johtuen Euroopan koronaepidemian johdosta. - Tavaraliikenne toimii jo normaalisti ja hyllyt ovat pääosin taas täynnä tavaraa. Joitain puutteita on ja saattaa olla jatkossakin, mutta ruokaa saa, kauppias Raimo Holappa toteaa.

Holappa on huolissaan lähinnä oman henkilökunnan jaksamisesta, sillä työmäärä on kasvanut ja kontaktit asiakkaiden kanssa lisäävät riskiä siihen, että henkilökunta sairastuu jossain vaiheessa. - Kaupassa saa ja pitää käydä, mutta olisi toivottavaa, että asiakkaat hoitaisivat ostoksensa mahdollisimman vähällä kontaktilla henkilökunnan kanssa. Onhan tämä vähän omituista, kun on totuttu rupattelemaan ja vaihtamaan kuulumisia asiakkaiden kanssa, mutta nyt tämä epidemiatilanne pitää ottaa vakavasti ja pyrkiä toimimaan Suomen hallituksen antamien ohjeiden mukaisesti, Holappa sanoo.

Paljakan Rinteiden tämän talvikauden viimeinen laskettelupäivä oli lauantaina. Sunnuntaista alkaen rinteet, rinneravintola Bistro ja Gastropub Riekko sekä välinevuokraamo ja hiihtokoulu ovat suljettuja. - Valitettavasti kautemme päättyy ennenaikaisesti. Asiakkaidemme ja työntekijöidemme terveys ja turvallisuus sekä viruksen leviämisen torjunta ovat nyt etusijalla. Haluamme olla omalta osaltamme tukemassa koko kansakunnan ponnistuksia tässä hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa. - Paljakan moottorikelkkareitit ovat edelleen erinomaisessa kunnossa. Vaikka laskettelu rinteillä tälle kaudelle päättyi, ihan autioksi emme halua hyvässä lumikunnossa olevia rinteitä jättää. Avasimme rinteet tiistaina 24. päivä moottorikelkkailijoille. Rinteillä ajaminen on maksullista ja edellyttää ilmoittautumista Paljakka Marketissa ennen rinteeseen menoa.

Unto Moilasen mukaan Aution Raudassa on ollut hieman hiljaista, mutta kertoo sen olevan normaalia tähän aikaan vuodesta muutenkin. Liike palvelee normaalisti poikkeus­oloista huolimatta.

Lue enemmän 25. maaliskuuta Puolanka-lehdestä.

Tuomo Seppänen, kuva Lauri Moilanen


212 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page