top of page

Koululla pohdittiin porukalla Puolangan uutta lajitteluasemaa


Viime viikon keskiviikkona Ekokymppi järjesti Muotoilutoimisto 2Loops kanssa Puolankajärven koulun ruokalassa asukastilaisuuden koskien uutta lajitteluasemaa, josta tehdään ”maaliman paras”. Pullakahvien lomassa keskusteltiin uudesta lajitteluasemasta ja myös lajitteluun liittyvistä kysymyksistä. 

Puolangalle ollaan ensi keväänä rakentamassa lämpökeskukselle menevän Lämpökujan varteen uusi lajitteluasema. Taustalla on, että lajitteluasema ei enää sovi olemaan vanhalla paikalla biokaasulaitoksen alueella.

Biokaasulaitoksen alueella tilaa tarvitaan jo talvella, joten lajitteluasema siirtyy uudelle paikalle todennäköisesti tämän kuun aikana. Se kuitenkin sijoitetaan sinne vain alustavasti. Talven aikana luodaan sopiva palvelukokonaisuus, jota aletaan rakentaa keväällä lumen sulettua.

Jotta asemasta saataisiin sen käyttäjiä parhaiden palveleva, niin tässä vaiheessa kerätään käyttäjien mielipiteitä. Mikäli tilaisuuteen ei itse päässyt paikalle, niin nettikyselyyn Ekokympin nettisivuilla voi käydä vastaamassa sunnuntaihin asti. Linkki kyselyyn löytyy etusivulta Maaliman paras lajitteluasema -kuvakkeen takaisesta tekstistä vihreällä korostettuna. 

Ekokympin asiakaspalvelupäällikko Marjut Kinnunen korostaakin, että nyt kun on päästy aloittamaan puhtaalta pöydältä lajittelu­aseman rakentaminen, niin palvelukonsepti pyritään tekemään mahdollisimman asiakaslähtöisesti, joten nyt mielipiteet merkkaavat. 

- Nyt on tuhannen taalan paikka saada tietää, mitä asiakkaat haluavat ja palvellaanko me heitä niin hyvin kuin he haluaisivat, Kinnunen kommentoi. 

Tarkoituksena on myös, että palvelumuotoilijat tekevät Puolangan parhaan lajitteluaseman lisäksi konseptin, joka on kopioitavissa muille olemassa oleville lajitteluasemille. 

Tilaisuudesta enemmän 10. marraskuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen


 190 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page