top of page

Koulun antamat ohjeistukset tulee ottaa vakavasti


Keskustelu peruskoulujen avaamisesta on käynyt kuumana ja on vaikuttanut vain kiihtyvän koulujen avaamispäivän lähestyessä. Puolankajärven koulun henkilökunta onkin saanut asian tiimoilta useita yhteydenottoja oppilaiden vanhemmilta koulupäiviin liittyen.

Puolankajärven koulun ja Puolangan lukion rehtori Tuula Väisäsen mukaan peruskoulu avataan Pohjois-Suomen aluehallintoviraston, THL:n sekä opetus- ja kulttuuriministeriön antamien yleisten ohjeiden mukaisesti. Peruskoulun avaamiseen on varustauduttu usein opettajapalaverein, joissa on pohdittu muun muassa ohjeiden käytännön toteutusta.

Väisänen korostaa, että tällä hetkellä suurin haaste ja huoli tulee olemaan siinä, että saadaan kaikki oppilaat ymmärtämään tilanteen vakavuus ja ohjeiden noudattamisen tärkeys. - Oppilaiden tulisi ottaa hygieniaohjeet nyt todella vakavasti. Lähikontaktit toisiin oppilaisiin pitäisi jättää kokonaan pois, eli ei saisi mennä halailemaan tai muuta tämmöistä, vaikka varmasti nyt onkin mukava päästä näkemään kavereita. Koulupäivät tulevat kulumaan ainakin lukuvuoden loppuun saakka samoissa opetusryhmissä, eli luokat pidetään toisistaan erillään koko koulupäivän ajan. Jokaiselle luokalle annetaan oma kotiluokkansa, eivätkä oppilaat saa vaihtaa paikkoja koulupäivän aikana. Luokissa turvaväli tulee olemaan ainakin kaksi metriä. Tämän väljyyden takaamiseksi kaksi alakoulun luokkaa on jouduttu jakamaan kahteen osaan.


Lue aiheesta enemmän 13. toukokuuta Puolanka-lehdessä.


Jenna Hiltunen


105 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page