top of page

Kutsunnat pidettiin Puolangalla tiistaina


Puolustusvoimien Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimiston kutsuntatilaisuudet aloitettiin tänä syksynä elokuun toiseksi viimeisellä viikolla. Puolangalla kutsuntatilaisuus pidettiin tiistaina monitoimitalolla.

Puolangalla kutsunnan alaisia on tänä vuonna 11 kutsunnanalaista 2003 syntyneiden ikäluokasta. Kaiken kaikkiaan kutsunnan alaisia on Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa tänä vuonna noin 3600 henkeä.

Kutsuntapäivän aikana kutsunnan alaisille nuorille oli luvassa monenlaista tietoa palvelusajasta sekä kutsuntalautakunnan kuuleminen. He saivat tietää oman palveluskelpoisuutensa, tulevan palveluspaikkansa sekä asepalveluksen alkamisen ajankohdan.

- Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueelta asevelvolliset sijoitetaan pohjoisen joukko-osastoihin, majuri Seppo Sarlin kertoi.

Kutsuntilaisuudet ovat tärkeä osa Puolustusvoimien aluetoimistojen toimintaa. Sarlinin mukaan Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimistosta pyritään käymään kutsuntojen tiimoilta jokaisessa alueen kunnassa, mikäli se vain on mahdollista.

- Joissain kunnissa kutsunnan alaisia on sen verran vähän, että eri kuntien tilaisuuksia on yhdistetty. Meidän alueellamme on 38 kuntaa, joista pidämme kutsuntatilaisuuden 33 kunnassa. Kutsuntatilaisuuksia on yhteensä 60, Sarlin kertoi.

Kutsunnat Sarlin näki eritäin merkittävänä myös Suomen puolustusvoimien suorituskyvyn kannalta.

- Reservi on meidän merkittävin voima, ja näistä nuorista miehistähän se reservi muodostuu. Puolangalta on perinteisesti ollut riskejä poikia tulossa palvelukseen, Sarlin totesi.

Lue enemmän 8. syyskuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Heikkinen


147 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page