top of page

Leaderin ohjelmakausi kannusti luovuuteen ja arjen parantamiseen


Oulujärvi Leaderin 2014 - 2020 ohjelmakauden tavoite kiteytettiin seuraavasti: ”Olemme osaava ja luotettava, vahvasti verkottunut paikallisen kehittämisen mahdollistaja ja kehittäjäkumppani. Kannustamme kokeilemaan ja luomaan uutta sekä toimimme aktiivisina uudistajina myös itse.”

Tuohon virkkeeseen kiteytyi hyvin paljon sitä, mitä Oulujärvi Leader yhdessä alueensa toimijoiden ja asukkaiden kanssa halusi saada aikaan. Puolangalla nuo tulokset olivat todella merkittäviä niin taloudellisesti kuin toiminnallisesti.

Puolanka keräsi melkoisen potin rahoitusta monenlaisille hankkeille. Puolankalaiset toimijat - kunta, yritykset ja yhdistykset - löysivät hyvin strategian painopistealueet, kehittivät hyviä hankkeita sekä ennen kaikkea saivat myös aikaan hyviä tuloksia.

Hankkeista näkyvimpänä kokonaisuutena nousee esiin Puolangan kunnan ePuolanka-kehittämis- ja investointihankkeet sekä niihin suorana jatkumona erilaiset pessimismihankkeet. Ne voi nostaa onnistuneeksi kokonaisuudeksi, joka on kehittänyt sekä kunnan että yhdistystason toimintaa ja samalla tuonut elinvoimaa ja näkyvyyttä kunnalle.

Leaderin rahoituksen merkitys on ollut lähes kaikille hankkeille hyvin merkittävä. Puolangan MK/UA:n puheenjohtaja Kalevi Moilanen kertoi, että leaderin tuki mahdollisti sen, että nuorten ja naisten jokamiesluokan SM-kisat vuonna 2015 saatiin järjestettyä SM-kisojen arvojen vaatimissa olosuhteissa. Leaderin tuen ansiosta muun muassa radan turvallisuus parani merkittävästi.

- Saimme tehtyä radalle kilpailijoiden turvallisuutta lisääviä ratkaisuja, jotka vaikuttivat oleellisesti kisojen onnistumiseen, Kalevi Moilanen kertoi.

Aiheesta enemmän 25. marraskuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.

85 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page