top of page

Lentopallotapahtuma veti uuteen halliin noin 150 katsojaa


Puolangalle valmistui kesän aikana uusi liikuntahalli, jonka valmistumista ovat monet Ryhdin joukkueet odottaneet hartain mielin. Nyt Puolangalla on liigapeleihinkin sopivat tilat, joita päästiin ihastelemaan perjantaina ja lauantaina.

Lauantaina hallissa pelattiin lentopallon näytösottelu Puolangan Ryhti All Stars ja Perungan Pojat All Stars. Kaikki Ryhdin riveissä lentopallo-oppinsa saaneet oli kutsuttu tilaisuuteen mukaan todistamaan ensimmäistä historiallista urheilutapahtumaa.

Lentopallotapahtuman alussa paikalle kutsutut entiset Ryhdin lentopallojuniorit ja taustavaikuttajat tapasivat toisensa ja saivat jakaa muistoja menneiltä vuosikymmeniltä.

Ottelutapahtuman alussa yleisö pääsi muistelemaan 499 liigapeliä SM-tasolla eri joukkueissa pelanneen Kalle Määtän upeaa lentopallouraa alkaen kasvattiseuransa Puolangan Ryhdin ajoilta. Tapahtuma juontajana olleen Martti Karjalaisen haastattelussa Kalle kertoi tulleensa ensi kerran silloiselle ala-asteen pikkusalille syksyllä 1992 eli 30 vuotta sitten.

Liikuntahallin ensimmäisenä tapahtumana oli lentopallo-ottelu, jossa Ryhdin nykyisistä ja ex-pelaajista kasattu Ryhdin joukkue pääsi pelaamaan Perungan Poikien mestaruusliigajoukkuetta vastaan. Toki Perungan Pojat antoivat sen verran tasoitusta, että huippuhakkuri Fredric Gustavsson ei ollut paikalla.

Ala- ja yläkatsomoon asettunut 150-henkinen yleisö sai hyvän käsityksen nykyisten liigapelien tasosta ja sai nauttia Ryhdin joukkueessa pelanneiden onnistumisista.

Alun haparoinnin ja pelipaikkojen hakemisen jälkeen Ryhdin entiset, nykyisin noin nelikymppiset junnut saivat pelin paremmin uomiinsa. Ensimmäisessä erässä Ryhti jäi 10 pisteeseen, mutta kaksi seuraava erää olivat jo paljon tasaisempia, ja junnupitoinen PerPo sai pistää parastaan peliin, kun Ryhdin ex-junnujen kone alkoi lämmetä. Toinen ja kolmas erä päättyivät 25-18.

Hallin avajaisottelun tunnelmista enemmän 7. syyskuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Rauni Räisänen, kuva Eila Heikkinen291 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page