top of page

Lottien urheus puhutti Puolankapirtin lottaillassa


Kainuun lottatoiminta ja naisten vapaaehtoisen maanpuolustuksen merkitys puhuttivat Puolankapirtillä viime keskiviikkona pidetyssä keskustelutilaisuudessa. Illan emäntänä toimi Kainuun lottaperinneyhdistyksen puheenjohtaja, perinnelotta Aila Alasalmi.

Alasalmi esitteli yhdessä kahden muun perinnelotan eli Eine Väyrysen ja Helga Karvosen kanssa lottaperinneyhdistyksen toimintaa. Kainuulaisten lottien historia heräsi illan aikana eloon myös valokuvien kautta. Puolankapirtillä nähty digitaalinen kuvakollaasi on tehty osana lottien satavuotisjuhlaa.

Kuvia oli eri puolilta Kainuuta, myös Puolangalta ja puolankalaisten lottien toiminnasta. Yksi vanhimmista kuvista oli otettu lääkintälottien kurssilta. Alasalmi totesi, että lottien ahkeralla kouluttautumisella on ollut sodan aikaan äärimmäisen tärkeä rooli.

- Olen oivaltanut, että jos nämä naiset eivät olisi sellaista koulutusta saaneet, niin heillä olisi voinut olla lapaset suorina, kun he joutuivat rintamalle, Alasalmi mietti.

Lotta-aihe on esillä Puolankapirtin tämänkesäisessä kiertonäyttelyssä, jossa on näytillä lottapukuja sekä lottatoiminnan historiaa.


Laura Heikkinen


Lisää lottaillasta voi lukea 7.7. ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.88 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page