top of page

Luontokohteiden suosio kasvoi viime vuonna


Hannu Liljamo, Tapio Siikaluoma, Satu Pippola, Tuula Lantto, Jukka Parviainen ja Unto Ojalehto vaelsivat viime kesänä Tonkohuikosta Siikavaaralta Hepokönkäälle..

Koronavuosi 2020 vahvisti viime vuosien luontobuumia, koska monet suuntasivat sinne missä turvavälejä voi pitää eli luontoon. Esimerkiksi Hossassa kävijämäärä on noussut 15 prosenttia. Kansallispuistojen lisäksi myös monet muut luontokohteet kiinnostivat. Hepokönkäällä kävijämäärän nousu oli peräti huimat 85 prosenttia käyntimäärän ollessa yli 30 000.

Paljakan kansainvälisestä markkinoinnista ja myynnistä vastaava Leena Penttinen kertoi olleensa erittäin ilahtunut luettuaan Hepokönkään kasvaneesta kävijämäärästä. Paljakassakin sulan maan aika oli hiljaisen kevään jälkeen erittäin vilkasta. 

Penttinen kertoi, että Paljakan markkinoinnissa luonto on aina ollut se ykkönen jo ennen koronaa. Viime vuonna luonnossa liikkuminen korostui kuitenkin aivan erityisellä tavalla. 

- Kun korona tuli, niin nähtiin viime kesänä aivan uusia kävijöitä, jotka normaalisti siihen aikaan olisivat olleet ulkomaanmatkalla, Penttinen kertoi. 

Hyvään saumaan on sattunut myös Paljakan alueiden ulkoilureittien kunnostus, jonka Puolangan kunta teki yhteistyössä Metsähallituksen kanssa Paljakan polut -hankkeessa vuosina 2018 - 2019.

Hankkeessa laitettiin Paljakan lähireitit kuntoon noin 150 000 eurolla. Hanke osui Puolangan kunnan elinkeinopäällikkö Heikki Kanniaisesta oikein hyvään saumaan, sillä reitit olivat viime kesänä suurella kulutuksella. 

Puolangan kunnan kunnossapidon piiriin kuuluvat Paljakan ja Hepokönkään ulkoilureitit, sillä sinne käyttö kohdistuu eniten. Metsähallitus on kuitenkin luopunut aikanaan kovalla käytöllä olleen UKK-reitin ylläpitämisestä ja huonoksi menneitä rakenteita puretaan.

Aiheesta enemmän 10. helmikuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen, kuva Jukka Parviainen

230 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page