top of page

Maailman huonoin sirkus kertoo aikuisuuden kasvukivuista


Komediamusikaali Maailman huonoin sirkus kertoo tarinan tylsistyneestä kyläläisestä, joka päättää perustaa kylälle sirkuksen. Uuden aluevaltauksen ohjaamisessa tekevä Tommi Rajala kuitenkin kertoo näytelmän kertovan aikuisuuden kasvukivuista.

Idea maailman huonoimmasta sirkuksesta tuli jo viime vuoden musikaalista, joka kertoi supersankareista. Konsepti musikaalista on kuitenkin elänyt ja hengittänyt vuoden aikana. Käsikirjoitusprosessia ohjaaja kuvailee kaaottikseksi. Käsikirjoittamisessa hän kokee kehittyvänsä vuosi vuodelta.

Harjoitukset alkavat tiiviisti sirkustiimin vetämänä. Koko tuotanto on jaettu useampiin eri tiimeihin. Lavastustiimiä vetää Oulun ylioppilasteatterilainen Laura Niskala. Lavasteita ideoidaan ohjaajan ja lavastustiimiin kesken. Lavastuksessa nojaudutaan hyvin yksinkertaisiin ratkaisuihin.

Pessimismimusikaalissa on tänä vuonna paljon helsinkiläisen Ilvesteatterin kautta koekuvauksista otettuja näyttelijöitä. Hakijoita oli musikaaliin parisenkymmentä joista valittiin seitsemän näyttelijäksi.

Esityksen toisena ohjaajana on Teatterikorkeakoulussa opiskeleva Maija Antikainen. Tämä projekti on myös Antikaisen ensimmäinen pitkä ohjaus.

Lue enemmän 31. toukokuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Kilpinen

287 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page