top of page

Maakarin puodilla ja Herkku-Maakarissa kokeillaan innokkaasti uuttaKylän raitille on ilmestynyt vuodenvaihteen jälkeen Herkku-Maakarin grilli-kahvio ja Maakarin puoti. Niiden takana päämaakarina on Jaana Nissinen. Hän asuu perheensä kanssa Vantaalla ja luotsaa yritystä sieltä käsin. Hän pyrkii käymään Puolangalla kerran kuukaudessa. Viimeksi hän kävi Puolangalla maaliskuun alussa ja silloin hänkin pääsi keittiön puolelle pitsaperjantain merkeissä.

- Tämä on aika hiljainen kylä. Palveluita täytyy olla, jotteivät viimeisetkin ihmiset lähde pois, Jaana tiivisti.

Puodissa myydään lvi-tuotteita, vaatteita sekä pientuottajien tuotteita, kuten jauhoja, hunajaa, kahvia ja muita herkkuja.

- Pääkaupunkiseudulla hyödynnämme paljon pientuottajien tuotteita, koska silloin eivät muut ota välistä. Mylläri jauhaa jauhot tilauspäivänä ja lähettää ne seuraavana, joten ne ovat tuoreita. Sitten on niin tulisia kastikkeita, että kieli lähtee. Toin kokeeksi muutaman purkin.

Jaana paljastaa, että puotiin on tulossa kevään aikana myyntiin myös metrilakuja. Koko 42 maun valikoimaa he eivät tilan vuoksi voi ottaa vaan valitsevat muutamia makuja, joita vaihdellaan ajoittain.

Puodissa työskentelee Taina Huhta parturi-kampaajana. Puodissa tulee olemaan myynnissä myös kampaamotuotteita edullisesti.

Jaanalle on välittynyt sellainen fiilis, että alkutaival on mennyt hyvin erityisesti grillin puolella. Esimerkiksi lounas on jo löytänyt säännöllisiä kävijöitä, joten he jatkavat sen pitämistä. Lounaalle tulee myös mukaanostomahdollisuus.

- Lounaasta on tullut hyvää palautetta. Meillä lounas on kotiruokaa ja kaikki tehdään alusta asti itse.

Grillillä on nyt anniskeluoikeudet ja Jaana toivookin, että paikka löydetään illanvieton paikkana. Kesällä aukioloajat todennäköisesti pidentyvät ja eteen on suunnitteilla parikymmenpaikkainen terassi.

Lue enemmän 13. maaliskuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen

548 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page