Maarit on vakituinen yökkö MäntykodillaPalvelukotityöntekijä Maarit Seppänen on tehnyt yötöitä loppuvuodesta 2017. Hän aloittaa työt iltaisin kello 20.45 Mäntykodilla. Hän saa raportin iltatyöntekijöiltä, jotka poistuvat työpaikaltaan kello 21.00. Hän valvoo yksinään Mäntykodin yössä. Yötyö kestää seuraavaan aamuun kello 7.15. Mäntykodin käytävillä oli hämärää, vain yövalot paloivat viime viikon tiistaina Maaritin aloittaessa yövuoronsa. Ei kuulunut mitään ääniä. Maaritilla oli tuolloin valvottavana 33 asukkaan turvallisuus ja hyvinvointi. Asukaspaikkoja kodissa on kaiken kaikkiaan 35. Yövuoron alettua asukkaat olivat huoneissaan ja osa varmaan jo nukkui.

Yökiireet vaihtelevat. - Kaikki yöt ovat erilaisia. On kiireisiä ja rauhallisia öitä. Jotkut asukkaat alkavat liikkua ja ovat heräillä jo aamutuimaan. Jotkut eivät saa nukuttua, on särkyä ja vessahätää. Jos tulee hälytys palveluasuntojen puolelta, riennän sinnekin katsomaan, mikä siellä on tilanne. Lisää aiheesta 5.2. ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.  


Rauni Räisänen

24 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Tietovisa Esterissä ja netissä kello 18

Kisa käydään 2-4 -henkisin joukkuein. Vastausaikaa on kello 19 saakka. Mikäli haluat osallistua kisaan, lähetä vastauksesi osoitteeseen tuomo.seppanen@puolanka-lehti.fi kisan jälkeen HETI kello 19. My