top of page

Marttojen kurssilla tutustuttiin kananmunan monipuolisuuteen


Martat kokoontuivat maanantaina kotitalousluokkaan yllätysmunakurssille, jonka aiheena oli monipuolinen ja terveellinen kananmuna. Kainuussa kananmunia on saatavilla myös lähiruokana, ja monilla on omia pieniä kesä- tai ympärivuotisia kanaloita.

Kurssin järjestäminen aloitettiin viime vuonna, jolloin martoilla oli 120-vuotisjuhlavuosi. Vuoden pääraaka-aine oli kananmuna.

Ei ole ihme, että marttojen juhlavuoden teemana oli kananmuna. Martat opettivat aikoinaan naisia kasvattamaan kanoja sekä myymään niitä ja niiden munia, jotta taloutta voitiin kohentaa.

Kurssia oli pitämässä Kainuun Marttojen toiminnanjohtaja ja kotitalousasiantuntija Kaino Kinnunen. Hän on ollut Puolangalla aiemminkin pitämässä kursseja ja olikin iloinen nähdessään kurssilla uusia kasvoja. Kaikkiaan kurssilla oli kymmenkunta henkilöä.

Kananmuna on monipuolinen raaka-aine, josta voi valmistaa nopeasti ruokaa. Kurssilla valmistettiin perinteistä talonpojanmunakasta, mutta myös erikoisempia ruokia kuten munakasrullaa, luumukohokasta, sitruunapiirasta, uppomunia ja nizzansalaattia.

- Kananmuna taipuu niin moneksi. Voiko ajatella mitään toista raaka-ainetta, jota voidaan käyttää niin monipuolisesti ja jonka hiilijalanjälki on toisiin proteiininlähteisiin verrattuna pieni, Kinnunen kertoi.

Aiheesta enemmän 7. lokakuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen

133 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page