top of page

Miko Matsumuro on viihtynyt vaihto-oppilaana Puolangalla


Japanilainen Miko Matsumuro tiesi pitkään haluavansa vaihto-oppilaaksi ulkomaille. Nyt hän on viettänyt Puolangalla neljä kuukautta ja opiskelee Puolangan lukiossa ensimmäisella vuosikurssilla. Puolangalla hän on kevääseen saakka.

Miko on viihtynyt täällä oikein hyvin. 

- Suomi on hieno maa. Se on todella erilainen kuin Japani. Luonto ja rakennukset ovat täällä todella hienossa balanssissa. Puolangalla luonto on erityisessä asemassa, Miko kertoi. 

Miko viettää joulunajan Suomessa, joten hän on päässyt joulunalla tutustumaan suomalaiseen joulukulttuuriin. Hän vieraili myös Rovaniemellä joulupukin pajalla.

Hän näkee, että japanilaisessa ja suomalaisessa joulussa on paljonkin samaa kuten lahjat ja joululaulujen kuunteleminen.

Ruoka on kuitenkin aika erilaista. Japanissa joulua varten ei ole tiettyjä jouluruokia vaan jouluna keskitytään syömään hyvää ruokaa kunkin mielen mukaan. Miko kertoi, että he syövät monesti kanaa KFC-ravintolasta tai sus­hia. Monesti jouluna on tarjolla myös joulukakkua, mutta siitä on hyvin monenlaisia variaatioita. 

 Miko kertoi, että isäntäperheessään hän oli päässyt leipomaan pipareita. Hän oli myös jo maistanut porkkanalaatikkoa. Ylipäätään hänestä suomalainen ruoka on ollut todella hyvää, mutta myös hyvin erilaista. Hän kertoi, että on hieman ikävä japanilaista ruokaa, mitä hän on kokannut isäntäperheelleenkin.

Lue enemmän 21. joulukuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen138 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page