Milloin viimeksi testasit palovaroittimesi?


Paloturvallisuusviikon teemana on tänä vuonna ikäihmisten paloturvallisuus. Etenkin ikäihmisten kohdalla tunnelman luomiseen olisi hyvä miettiä perinteisten kynttilöiden vaihtoehdoksi led-kynttilöitä ja -valoja.

Lauantaina käynnistynyt paloturvallisuusviikko kestää aina joulukuun ensimmäiseen päivään, joka on samalla palovaroitinpäivä. Tänä vuonna paloturvallisuusviikon teemana on varsinkin ikäihmisten paloturvallisuus.

- Muutamaan sanaan kiteytettynä ja kampanjan teemaan liittyen: pidetään lähimmäisistä huolta, Kainuun pelastuslaitoksen Puolangan yksikön ylipalomies Juha Väyrynen kiteytti.

Palovaroitin on erittäin tärkeä apuväline kodin paloturvallisuudessa. Huomioitava on myös muita tärkeitä turvallisuustekijöitä, kuten ylimääräisten sähkölaitteiden virtajohtojen poistaminen virtalähteestä ja pölyjen pyyhkiminen sähkölaitteilta.

- Kannustan kuntalaisia pitämään perusasioista huolta, eli tarkastetaan säännöllisin väliajoin palovaroittimien toiminta, sähkölaitteiden oikeaoppinen käyttö ja pidetään kodin alkusammutuskalustoa ajan tasalla. Ja näin vuodenaikaan liittyen ollaan elävän tulen kanssa huolellisia, Väyrynen painotti.

Paloturvallisuusviikon teeman tavoitteena on parantaa ikäihmisten turvallisuutta. Lähipiirin olisi hyvä pitää silmällä, onko ikäihmisen asunnossa palovaroitin kunnossa ja sammutuspeite kohdallaan.

Puolet palokuolemien uhreista on yli 60-vuotiaita ja usein yksin asuvia. Erityisesti miehet ovat tilastojen mukaan herkkiä palokuolemille. Tulipaloissa kuolevat naiset ovat useimmiten yli 70-vuotiaita.

Paloturvallisuudesta enemmän 25. marraskuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen, kuva Helena Luukkonen

26 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
logo_puolankalehti.png

Ouluntie 1

89200 Puolanka

Puolanka-lehti ilmestyy keskiviikkoisin.

AVOINNA

Arkisin ma-pe 9.00-16.00

TOIMITUS

toimitus@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Eija Luukkonen

eija.luukkonen@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Laura Tolonen

laura.tolonen@puolanka-lehti.fi

050 326 8170

PÄÄTOIMITTAJA

Tuomo Seppänen

0500 774 904

tuomo.seppanen@puolanka-lehti.fi

ILMOITUSMYYNTI

LASKUTUS, TILAUKSET

© 2021 Puolanka-lehti.

logo_puolankalehti.png