top of page

Missio 22 tuo seurakuntien toimintaan monenlaista tapahtumaaPuolangalla järjestettiin missio keväällä 1990. Tuolloin Missio Puolanka -tapahtuma alkoi kirkossa jumalanpalveluksella, jonka jälkeen esitettiin Oili Taipaleen ohjaama kirkkonäytelmä Aamu valkenee.

Viime viikon tiistaina seurakuntasalissa kokoonnuttiin Missio 22 -palaveriin. Antoisan palaverin jälkeen pidettiin Missio 22 -rukousilta. Missio 22 on kristittyjen yhteinen, kirkkohistoriallisestikin merkittävä hanke evankeliumin välittämiseksi suomalaisille. Missiota vietetään nyt Se löytyi -teemalla. Seurakunnan ja järjestöt järjestävät teemalla satoja tapahtumia eri puolilla Suomea.

Puolangan evankelisluterilainen seurakunta ja helluntaiseurakunta järjestävät tapahtumia Puolangalla yhteisvoimin. Mission varsinainet tapahtumat sijoittuvat syyskuun puolesta välistä pari viikkoa lokakuun puolelle.

Mission puitteissa järjestetään esimerkiksi koulutuksia nyt keväällä ja syksyllä, eli jo ennen varsinaista tapahtumien aikaa. Koulutuksissa käsitellään sitä, kuinka evankeliumia voi levittää tämän päivän maailmassa erilaisten virtausten, arvojen ja ongelmien keskellä.

Palaverissa todettiin, että ihmisten kohtaaminen on tärkeintä. Otetaan ystävällisesti vastaan ja ollaan tarvittaessa valmiina kuuntelemaan ja keskustelemaan.

Kahvilaa suunnitellaan kirjakaupan entisiin tiloihin. Sinne tulee myös taidenäyttely, luku- ja kirjanurkkaus sekä mahdollisesti pieni kirpputori mission hyväksi. Ajatuksena olisi pitää kahvilassa lauluiltaa sekä joitakin seurakunnan viikoittaisista tapahtumista kuten ystäväkahvila. Tarkoitus on myös kyselyllä kerätä seurakuntalaisten toiveita seurakunnan tapahtumien suhteen.

Aineesta enemmän 11. toukokuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen, kuva Puolanka-lehden arkisto

129 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page