top of page

MLL:n Puolangan paikallisyhdistys on monessa mukana


MLL:n Puolangan paikallisyhdistys on yhteistyössä Lions Clubin ja seurakunnan kanssa järjestänyt keväisin jo yli 40 vuoden ajan lasten talvitapahtuman. Vuonna1985 kiinnostava kohde oli poni, jolla pääsi ratsastamaan pientä maksua vastaan.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto vietti virallista satavuotisjuhlapäiväänsä 4. lokakuuta. Vallitsevan koronatilanteen takia varsinaisia juhlia pidetään kuitenkin vasta ensi vuonna. Myös yli 500 paikallisjärjestöä järjestävät juhlavuoden kunniaksia tilaisuuksia myöhemmin.

MLL oli heti perustamisestaan saakka merkittävä toimija suomalaisessa yhteiskunnassa ja sen vaikutus näkyi nopeasti. Jo perustamisvuonna aloittivat toiminnan ensimmäiset paikallisosastot.

MLL:n Puolangan paikallisyhdistystystä ei ole perustettu heti ensimmäisen joukossa, vaan muutama vuosi myöhemmin, 6.8.1928. Yhdistyksen perustajajäseniä olivat kirkkoherra Väinö Tanskanen, hänen vaimonsa Tyyne Tanskanen sekä postinhoitaja Saimi Kosonen.

Tänään MLL:n Puolangan paikallisosastossa on 77 jäsentä. Hallitukseen kuuluu kahdeksan jäsentä puheenjohtajan lisäksi. Hallituksessa toimii monenikäisiä aktiivisesti osallistuvia henkilöitä, joita yhdistää kiinnostus lasten ja nuorten asioihin.

Puheenjohtajana vuodesta 2012 toiminut Anu Manninen kertoi, että hallituksessa on vielä tilaa henkilöille, joita kiinnostaa yhdistystoiminta ja hallitustyöskentely. Silloin voi ottaa yhteyttä, ja jos ottaa yhteyttä ennen marraskuun syyskokousta, pääsee nopeasti mukaan toimintaan.

Hallitukseen onkin saatu viime vuosina uusia jäseniä ja uusia ajatuksia. Yhdistys on ollut monessa mukana järjestämässä tapahtumia lapsille ja nuorille. Yhteistyössä on voimaa, ja yhdistys järjestääkin tapahtumia usein kunnan, seurakunnan ja muiden yhdistysten kanssa.

Perinteisin tapahtuma on huhtikuinen lasten ulkoilupäivä, jonka MLL:n Puolangan paikallisyhdistys järjestää yhdessä seurakunnan ja Lions Clubin kanssa. Tänä vuonna katkesi kuitenkin pitkä perinne tämän tapahtuman suhteen.

- Nyt oli ensimmäinen vuosi, ettei tapahtumaa järjestetty. Tapahtuman suunnittelu oli käynnissä, mutta korona tuli ja katkaisi yli 40 vuoden pitkän perinteen. Aikuiset tuovat omia lapsiaan tapahtumaan, jossa ovat itse olleet lapsena mukana, Manninen kertoi.

MLL:n toiminnasta enemmän 14. lokakuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen, kuva Puolanka-lehden arkisto168 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page