top of page

Musiikinopettaja innosti puolankalaiset laulamaan 


Kansalaisopiston kausi päättyi huhtikuun puolivälissä pidettyyn loppukonserttiin, joka oli samalla Hanna Kiviniemen jäähyväiskonsertti.

Hanna Kiviniemi tuli Puolangalle vuonna 2017 musiikinopettajaksi. Hän oli laittanut työhakemuksensa sillä ajatuksella, että tämä voi olla työuran viimeinen pesti. Seitsemän vuotta on kulunut ja tuo ajatus kävi toteen. Kansalaisopiston lukukausi päättyi toissa viikolla ja kun koulun lukuvuosi päättyy, hän siirtyy eläkkeelle.

Puolangalla musiikinopettajan virkaan yhdistyy myös kansalaisopiston opettajana toimiminen. Se oli yksi syy, miksi Hanna aikoinaan hakeutui Puolangalle. Opetettuaan pitkään musiikkia lukiolaisille hän halusi välillä opettaa myös aikuisia. Se on toteutunut hyvin seitsemän vuoden aikana.

Hannan aikana Puolangalle on iskenyt suorastaan laulubuumi. 

- Se leimautuu tietyllä tavalla opettajakohtaisesti. Ennen täällä on ollut mahtava bändimaailma. Ajattelen niin, että opettajan oma innostuneisuus saa näkyä sen aikaa, minkä näkyy.

Hannalla on ollut Van-kuorossa parhaimmillaan kolmisenkymmentä jäsentä, ja hän on pitänyt myös yksinlaulutunteja. Samaan aikaan on herännyt syvempi kiinnostus musiikkia kohtaan ja hän on pitänyt musiikin kuuntelu- ja teoriakursseja. Hän toivoo, että Van-kuoro ja laulajat voivat laulaa jatkossakin jonkun toisen opastuksella. 

Hannalle musiikinopettajan työssä yhdistyy työ ja harrastus. Päivät ovat olleet monesti pitkiä. Hänellä ei ole oikeastaan muita varsinaisia harrastuksia. Vapaa-ajallakin, kun kuuluu hyvä kappale radiosta, alkavat stemmat kuorosovitukseen pyöriä päässä. Varsinkin vapaapäivinä luovuus pääsee valloilleen.

- Olenkin miettinyt, mitä tässä alkaa tehdä, kun siirtyy eläkkeelle. Käsitöitä ehtii tehdä, mutta sellaista oikeaa harrastamista. Sitä vielä odottelen, Hanna mietti tulevaa.

Hanna Kiviniemen tunnelmia enemmän 24. huhtikuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen


152 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page