top of page

Niina Kanniainen-Orpo viihtyy työssään juristina


Puolankalaislähtöinen juristi Niina Kanniainen-Orpo asuu Turussa miehensä ja lastensa sekä kahden lagotto romagnolo -rotuisen koiransa kanssa. Niina valmistui Turun yliopistosta vuonna 2012 oikeustieteen maisteriksi, ja hän työskentelee määräaikaisena hallinto-oikeustuomarina Turun hallinto-oikeudessa.

Niina Kanniainen-Orpo pohti oikeustieteellisen opintoja jo lukioaikana Puolangalla asuessaan, mutta suunnitelmat muuttuivat ja hakeminen jäi. Ajatus jäi kuitenkin kytemään, ja myöhemmin Niinan elämään tuli vaihe, jolloin oli hänen aikansa tehdä haaveesta totta. Hän oli 27-vuotias aloittaessaan lukemaan pääsykokeisiin työn ohella, ja sen myötä oikeustieteellisen ovet avautuivat.

Kymmenisen vuotta juristina työskennellyt Niina kannustaa sydämestään kaikkia oikeustieteen opinnoista haaveilevia puolankalaisia nuoria. Hän muistuttaa, että yliopistojen opiskelupaikat ovat jokaisen saatavilla.

- Alkuun pääseminen vaatii sitkeyttä, mutta ei pidä lannistua lukemisen määrästä. Ajan mittaan lukeminen helpottuu ja nopeutuu, kun lakiteksti ja asiayhteydet tulevat tutuiksi. Pääsykokeiden kautta opiskelupaikan saaminen vaatii ulkolukua, mutta sinnikkyydellä siitäkin selviää, jos ala todella kiinnostaa, Niina avaa opiskelun alkuvaiheita.

Niin on hyvin myönteinen niin Puolankaa kuin Puolangan lukiotakin kohtaan.

- Olen aina tuonut esille, että Puolangan lukiosta pääsee yliopistoihin ihan samalla tavalla kuin kaupunkien niin sanotuista eliittilukioista.

Niina Kanniainen-Orpo esittelee ja ratkoo omassa työssään hallinto-oikeustuomarina viranomaisten päätöksistä tehtyjä valituksia, jotka koskevat ulkomaalaisten oleskelulupa-asioita. Tällaisia ovat esimerkiksi työnteko, opiskelu, perheenyhdistäminen ja kansainvälinen suojelu.

Niinasta työn kiinnostavimpia puolia on ajatus maailmanparantamisesta.

- Ajatus, että voi omalla osaamisella ja hankkimallaan tiedolla auttaa muita, Niina täsmentää.

Lue enemmän 17. helmikuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Marika Sutinen

7 659 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page