top of page

Nuoret saapuivat kutsuntatilaisuuteen kuulemaan varusmiespalveluksestaan


Aloitustilaisuudessa piti puheen myös Oulun poliisilaitokselta vanhempi konstaapeli Heikki Klemetti. Hän kertoi, kuinka armeija on auttanut häntä elämän varrella ja auttanut aina poliisiksi asti.

Puolustusvoimien Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimiston kutsuntatilaisuudet aloitettiin tänä syksynä kolmisen viikkoa sitten. Puolangalla kutsuntatilaisuus pidettiin torstaina monitoimitalolla.

Tänä vuonna kutsunnanalainen on vuonna 2005 syntyneiden ikäryhmä. Puolangalla tilaisuuteen saapui paikalle 11 kutsunnanalaista. Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuun alueella on kutsuntaikäisiä yhteensä noin 3900 henkeä ja kutsuntatilaisuuksia järjestetään 62. 

Kutsuntapäivän aikana nuorille tarjoillaan kattava tietopaketti palveluksesta. Päivään kuuluu myös kutsuntalautakunnan kuuleminen. Päivän aikana he saavat tietää oman palvelukelpoisuutensa, palvelupaikkansa ja ajankohdan, jolloin asepalvelus suoritetaan.

Kutsuntatilaisuus alkoi torstaina Kainuun Prikaatin majuri Tarmo Kyllösen puheella.  

- Varusmiespalveluksen kautta olette astumassa siihen isoon maanpuolusjoukkoon, joka tarvitaan Suomen, isänmaamme, puolustamiseen. Teidän asepalvelus osuu nyt aikaan, jossa maailman turvallisuustilanne on järkkynyt ja meidän naapurimaamme on käynyt totaalista sotaa Ukrainassa, Kyllönen totesi.

Kutsuntojen kulusta enemmän 6. syyskuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen
111 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page