top of page

Nurkkalan ladun suosio jatkui huimana


Metsähallituksen metsäasiantuntija Noora Karppinen toimi onnettarena ja Puolangan kunnan liikuntaneuvoja Tuulikki Kemppainen suoritti arvonnan. Ahti Juntunen kirjasi voittajien nimet ylös.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa käyttöön otettu Nurkkalan latu oli kuluneena talvena ylivoimaisesti suosituin Puolangan kunnan hiihtoladuista. Tämä ilmeni, kun viime viikon torstaina arvottiin palkinnot kuntovihkoihin nimensä merkinneiden hiihtäjien kesken.

Hiihtosuorituksia kertyi talven aikana yhteensä 2836, joista Nurkkalan ladulle merkittiin 1428, mikä oli enemmän kuin muilla laduilla yhteensä. Hiihtosuorituksia merkittiin lähes yhtä paljon kuin edellisenä vuonna, vaikka olosuhteet olivat tänä talvena välillä haasteellisia.

Kunnan onnistumisesta hiihtolatujen teossa kertoo Nurkkalan ladun suosio. Aiemmin Honkavaara ja Pyssylampi ovat olleet noin tuhannella merkinnällään suosituimpia latuja, mutta Nurkkala on nyt vienyt selkeästi kärkipaikan hiihtäjien suosiossa.

Noin kuuden kilometrin mittainen Nurkkalan latu avattiin, kun kuntalaisilta oli esitetty toive helpommasta hiihtoladusta, jossa ei olisi kovin jyrkkiä nousuja ja laskuja. Tällainen latu sopii kaikenkuntoisille ja -taitoisille hiihtäjille, mikä sitten lisää myös hiihtosuorituksia ja hiihtämistä yleensäkin.

Aiheesta enemmän 22. toukokuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen


128 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page