top of page

Paljakassa oli matkaajia vuodenvaihteessa


Koronan vuoksi matkailuala on muuttunut paljon. Rajojen mennessä kiinni kotimaanmatkailun suosio nousi, samoin luontokohteet ovat olleet suosittuja. Tänä vuonna saatiin myös jonkin verran ulkomaisia matkailijoita. 

Yrittäjä Mika Puuronen kuvaa edellisvuotta haastavana. Hotellilla väkeä on ollut koko koronan ajan vähän, vaikka havaittavissa on, että matkustajat alkavat myös omaksua hotellit majapaikkana turvatoimien kanssa. Nyt on paljon asioita, joihin yrittäjä ei voi itse vaikuttaa. 

- Mennään aina päivä kerrallaan. Haasteita on vähän enempi ja on asioita, joihin ei voi vaikuttaa. Alueella oli väkeä vuodenvaihteessa, ja hiihtosuunnistuskisojen aikaan majoitukset oli myyty Paljakan alueelta, Puuronen summaa koko vuotta ja loppuvuotta. 

Myös yrittäjä Juha Haanela kokee edellisen vuoden olleen arvoituksellisen ja haasteellisen. 

- Välttämättä seuraavasta kuukaudesta tai puolesta vuodesta ei ollut aina tietoa. Loppupelissä on ollut hyviä puolia kuten kotimaisen matkailun nousu ja siltä osin yllättävä vuosi, ja se on tuonut uusia sesonkeja. Oli pitkä syksy ja aika hyvä kesä ilman suurempia tapahtumia. Matkailijoita on alueella ollut, Haanela summasi edellisvuotta.

Safariyrittäjän kalenteri on muuttunut viime vuosien aikana. Kaikki hyvissä ajoin ennakkoon varatut ulkomaalaisten pakettimatkojen varaukset puuttuvat. Nyt perheet ja pienet porukat tekevät varauksia lyhyellä varoitusajalla. Kaikki safarit on kuitenkin saatu hoidettua, ja Haanela kertoi joulukuun olleenkin hyvä safarikuukausi. 

Aiheesta enemmän 12. tammikuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen144 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page