top of page

Paljakka saa uuden ravintolan- Sen takia, kun täällä ei saa mistään ruokaa, tiivistää Paljakka Skivillas oy:n omistaja ja yrittäjä Olli Vikström lyhyesti ja ytimekkäästi, miksi Paljakkaan juuri nyt tehdään noin 270 000 euron ravintolainvestointia.

Asiakaspaikkoja tulee olemaan noin 50 ja ravintolan lisäksi siihen tulee terassi, joka lisää asiakaspaikkamäärää. Rakennuttajana toimii Paljakka Skivillas oy. Seinät tulivat valmiina elementteinä, mutta muutoin rakentaminen pyritään hoitamaan paikallisin voimin.

Ravintolan rakentamispäätös tehtiin lokakuussa ja syy oli siinä, että George Hand ei avannut hotellia ja ravintolaa, joten alueelta puuttuvat täysin ravintolapalvelut, mikä on - ei pelkästään hidaste - vaan este yritystoiminnalle. Hand ei tosin avannut myöskään rinteitä. Rinnetoimintojen puuttuminen ei tällä hetkellä ole ylitsepääsemätön este Vikströmin ja Juha Haanelan yritystoiminnoille Paljakassa.

- Tosin toivomme, että kaikki palvelut alueella olisivat avoinna, sillä tarjonta lisää kysyntää. Myös ohjelmapalvelutuotteita saisi olla lisää, Haanela ja Vikström toteavat.

Juha Haanela huomautti, että tällä hetkellä alueella ei ole mahdollisuutta ottaa vastaan ryhmämatkailijoita ja etenkään ulkomailta tulevia ryhmiä ravintolan puutteen takia. Samaan aikaan kysyntä on kasvanut koko ajan, mikä johtuu siitä, että Lapin matkailu vetää tällä hetkellä enemmän kuin sinne voidaan ottaa vastaan ja toisaalta myös hinnat ovat karanneet aika lailla isoiksi.

Monet matkanjärjestäjät ovat kääntäneet katseet Lapin eteläpuolelle ja kysyntää Paljakan luonnolle ja lumelle riittää.

- Emme tällä hetkellä voi tarjota aamupalaa tai päivällistä, mikä on este. Se ei ole mikään matkailualue, jos sieltä ei saa ruokaa. Teemme tällä hetkellä kauppaa ensi kesälle ja varsinkin ensi talvelle, Haanela tiivisti.

- Meillä on tällä alueella noin sata petipaikkaa ja mielellään sen porukan myös ruokkisi, Vikström naurahti.

Aiheesta enemmän 17. tammikuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen, kuva Romeo Harri

365 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page