top of page

Pankkiautomaatti toimii ajoittain, uusi on hankinnassa


Puolangan pankkiautomaatti on ollut epäkunnossa viime viikkoina. Tämä on aiheuttanut ongelmia etenkin niille, jotka ovat tarvinneet käteistä rahaa.

Automaattia on yritetty korjata, mutta varsin heikolla menestyksellä ja nyt se onkin menossa vaihtoon. Milloin uusi automaatti saadaa Puolangalle, on vielä epävarmaa, mutta vaihto mennee ensi vuoden puolelle.

- Vaihtokone asennetaan ehkä vasta ensi vuoden puolella. Onneksi tänään maanantaina on käynyt yksi korjaaja vielä kerran kokeilemassa, ja laite nyt todennäköisesti lähteekin vielä toimimaan, Ylä-Kainuun Osuuspankin toimitusjohtaja Eija Sipola kertoi alkuviikosta.

Ihmisten käteisen tarve joulun alla on normaalia suurempaa, ja automaatin rikkoutuminen on ollut varsin kiusallista sekä asiakkaille että pankin työntekijöille, jotka eivät asialle mitään mahda. Ylä-Kainuun Osuuspankki ei hallinnoi automaattia, eikä automaatin toiminta ole pankin vastuulla.

Käteistä voi nostaa korttiostoksen yhteydessä Osta ja nosta -palvelua tarjoavista kauppapaikoista. Ainoa tällainen palvelupiste Puolangalla on K-market Paprika. Noston maksimimäärä on 200 euroa. Palvelu on asiakkaalle maksuton.

Kauppias Raimo Holappa on huomannut automaatin rikkoontumisen kaupassaan. Käteistä on nostettu normaalia enemmän ja hänen arvionsa mukaan joulusesonki voi lisätä käteisrahan tarvista.

- Tähän saakka on onnistuttu tarjoamaan käteistä. Tulevaisuus on haasteellinen, kun emme voi tietää, minkä verran käteistä rahaa joulun alla nostetaan, Holappa mietti.

Aiheesta enemmän 8. joulukuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen

110 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page