top of page

Pihapuiden kaataminen vaatii ammattitaitoaPihapuiden kaataminen ei ole mikään pikkujuttu. Se on ammattilaisen työtä ja kannattaa jättää heidän tehtäväkseen. Yksi tällainen ammattilainen on entinen puolankalainen Antti Määttä. Hän on käynyt metsurikoulun ja erikoistunut pihapuiden kaatamiseen. Pihapuiden kaataminen tai edes sellaisen suunnitteleminen vaatii aina harkintaa.

- Pihapuiden kaato lähtee yleensä liikkeelle siitä, että pihan omistaja on arvioinut, että puu tulisi kaataa. Aina näin ei kuitenkaan ole. Maallikolla voi olla huoli, että puu on huonokuntoinen tai jopa vaarallinen, mutta jos puuta tutkaillaan kriittisesti, niin tilanne voi osoittautua toiseksi, Määttä kertoi.

Joskus tilanne voi olla myös toisinkin päin.

- Asiakas voi olla sitä mieltä, että puu pitäisi kaataa, mutta kun katsotaan pihassa olevia muita puita, niin löytyy vielä kiireellisempiä tapauksia, Määttä huomautti.

- Seuraavaksi arvioidaan, mihin puu mahtuu kaatumaan. Saadaanko ne turvallisesti ja hallitusti kaatumaan johonkin tiettyyn suuntaan vai tuleeko puu paloitella ylhäältä käsin?

Oleellisinta puiden kaatamisessa Määtän mukaan on minimoida riskit.

- Varsinkin silloin, kun ollaan rakennetulla alueella. Pihapiirissä on rakennuksia, siellä voi olla naapurin leikkimökkiä tai toisen naapurin koira-aitaus lähellä, Määttä sanoi.

Pihapuiden kaatamisesta enemmän 29. toukokuuta ilmestyneessä Puolanka-lehden mökkiliitteessä.


Tuomo Seppänen

104 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Hozzászólások


bottom of page