top of page

Puokiojärven hoitokalastus käynnistyi vuoden tauon jälkeen


Puokiojärven hoitokalastus on vuoden tauon jälkeen jälleen käynnistynyt. Hoitokalastus aloitettiin Puokiojärvellä vuonna 2019 ja sitä jatkettiin niin kauan kuin varoja hoitokalastukseen riitti, eli vuoteen 2022 saakka.

Tänä kesänä hoitokalastusta jatkettiin, kun Puokiojärven osakaskunta sai Kainuun ely-keskukselta 15 000 euron avustuksen hoitokalastusta varten. Koko hoitokalastuksen kustannusarvio on 20 000 euroa, josta ely-keskuksen osuus on 15 000 euroa, talkootöiden osuus 1050 ja osakaskunnan rahoitusosuus 3950 euroa.

Puokiojärven osakaskunnan esimies Ilkka Kemppainen on tyytyväinen siitä, että hoitokalastusta voidaan jälleen tehdä, sillä viime kesä osoitti, että sinilevähavainnot kasvoivat jostain syystä runsaasti ja veden laatu heikkeni. Erityisen iloinen hän oli Kainuun ely-keskuksen myönteisestä suhtautumisesta järven kunnostushankkeeseen.

Hoitokalastus aloitettiin toukokuussa ja jo nyt on selvää, että kalaa on tullut järvestä paljon. Pyynnissä on kuusi rysää ja noin 90 katiskaa, joista 75 on osakaskunnan vastuulla. Mökkiläisille on annettu 15 katiskaa ahvenenpyyntiä varten.

Puokiojärveä yritettiin myös nuotata, mutta tämä osoittautui turhaksi, sillä järven syvänteessä ei ollut kalaa lainkaan.

- Happea ei yksinkertaisesti ollut tuossa syvänteessä, Kemppainen kertoi.

Koska nuottaus ei onnistunut, tilalle otettiin katiskapyynti, joka on myös tuottanut tulosta.

Aiheesta enemmän 26. kesäkuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen

85 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page