top of page

Puolangalla haettiin hirvivahinkokorvauksia entiseen malliin


Metsänomistajat hakivat valtakunnallisesti vuonna 2020 korvauksia hirvieläinten ai­heut­­­tamista vahingoista edellisvuotta vähemmän. Hirvivahinkokorvauksia on maksettu tänä vuonna kaikkiaan 1,3 miljoonaa euroa. Korvausten määrä on ollut nyt pari vuotta laskussa. Viime vuonna korvauksia maksettiin 1,4 miljoonaa euroa. Suomen metsäkeskus on maksanut korvaukset metsänomistajille helmikuun aikana.

Puolangalla hirvivahinkoja maksettiin tänä vuonna 19 140 euroa. Puolangalla hirvien aiheuttamia tuhoja on melko paljon vuodesta toiseen. Vahinkoarvioita tehdään tasaisesti noin kymmenen kappaletta vuosittain. Korvaussummat vaihtelevat hiukan enemmän vuosittain. Esimerkiksi vuonna 2018 korvaussumma oli 27 500 euroa ja 2019 summa oli 12 600 euroa.

- Poiketen muusta Suomesta korvataan Pohjois-Suomessa hirvivahinkoja tänä vuonna hieman enemmän kuin edellisvuonna. Vuoden takaiseen verrattaessa korvaussumma kasvaa 100 000 eurolla korvauspinta-alan pysyessä samana, kertoo Metsäkeskuksen pohjoisen palvelualueen rahoituksen ja tarkastuksen päällikkö Jussi Pirkonen. 

Aiheesta enemmän 10. maaliskuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen, kuva Suomen metsäkeskus / Vesa Tolonen


56 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page