top of page

Puolangalle maksetaan Kainuussa eniten hirvivahinkokorvauksia


Hirvieläinten aiheuttamia metsävahinkoja korvataan Kainuussa metsänomistajille tänä vuonna 82 000 eurolla 200 hehtaarin alalta. Puolangalle maksettiin viime vuoden tuhoista 25 000 euroa.

Kainuussa hirvieläinten aiheuttamien metsävahinkojen korvausmäärä on ollut laskeva neljän edellisen vuoden aikana. Vielä vuonna 2018 maksettiin koko maassa noin 2 miljoonaa euroa hirvivahinkokorvauksia, kun vuoden 2021 korvausmäärä jäi 0,7 miljoonaan euroon.

Puolangalla hirvivahinkojen määrä on melkein puolet koko Kainuun määrästä.

- Tällä hetkellä hirvivahinkojen määrä Puolankaa lukuun ottamatta on Kainuun kunnissa hyvin maltillinen. Kainuun 200 hehtaarin hirvivahinkopinta-alasta lähes 91 hehtaaria on Puolangalla, Pirkonen toteaa.

Puolangalla tuhoja esiintyy perinteisesti, joten Pirkonen arvelee maanomistajien olevan hyvin tietoisia korvausten hakemisesta.

- Puolangalla on hirvien talvilaidunalueita, minkä vuoksi tuhoja on paljon. Syksyllä hirvikanta on paljon alhaisempi kuin talvikautena. Puolangalla on myös tehty paljon uudistushakkuita, joten taimikoita on syötäväksi, Pirkonen avaa tuhojen mahdollisia syitä.

Lue enemmän 23. helmikuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.

Laura Tolonen, kuva Vesa Tolonen


71 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page