top of page

Puolangan biokaasulaitoksen toimittaa Doranova oy


Puolangan biokeskusalue tullaan rakentamaan jätevesilaitoksen alueelle. Biokaasulaitoksen rakentamisen valmistelu alkaa välittömästi.

Puolangan biokeskusalueen valmistelu etenee. Jätevesilaitoksen alueelle rakennettavan biokaasulaitoksen toimittajaksi on valittu Doranova oy. Puolangan kunnanhallitus päätti hankkia biokaasulaitoksen kokonaisurakkana Doranova oy:ltä huhtikuun lopulla pidetyssä kokouksessa.

Puolangan kunta on saanut rahoituksen biokaasulaitoksen rakentamiseen osana Kajaanin ammattikorkeakoulun hallinnoimaa Remac-hanketta. Biokaasulaitoksen investointiosan budjetti on 1 500 000 euroa.

Puolangan kunnan elinkeinopäällikkö Heikki Kanniainen toteaa, että biokaasulaitoksen toimittajan valinta on koko biokeskusalueen kannalta erittäin iso askel.

- Nyt päästään ihan uuteen bioliiketoimintaan konkreettisesti käsiksi, kun päästään investointivaiheeseen, Kanniainen sanoo.

Biokaasulaitoksen rakentamisen valmistelu alkaa välittömästi, ja sen arvioidaan valmistuvan tuotantokuntoon kevään 2022 aikana. Aikatauluun vaikuttaa Kanniaisen mukaan osaltaan se, että Kajaanin ammattikorkeakoulun tulee pystyä tekemään biokaasulaitoksella hankkeeseen kuuluvia testauksia ja koetoimintaa hankeaikana. Hanke kestää ensi vuoden syksyyn saakka.

Aiheesta enemmän 12. toukokuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Heikkinen, kuva Tuomo Seppänen


175 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page