top of page

Puolangan kirjaston asiakaskyselyn tulokset ovat positiivisia


Viime vuoden puolella Puolangan kirjastossa tehdyssä asiakaskyselyssä vastaajat olivat tyytyväisiä kirjaston palveluihin. Kyselyyn vastasi 34 kirjaston kävijää, joista työssäkäyviä oli yli puolet ja eläkeläisiä kolmasosa.  Kyselyyn vastaajat antoivat kirjastolle kouluarvosanaksi yhdeksän ja aineistokokoelmasta kirjasto sai 3,5 pistettä viidestä.

Kirjastovirkailija Pirjo Hyttinen oli oikein ilahtunut kyselyn tuloksista. 

- Arvosana kirjastolle oli kouluarvosanana yhdeksän, niin se oli itselle hämmästys. Positiivisesti yllätyin, Hyttinen kertoi reaktiostaan. 

Kirjastolla mietitään paljon, miten kirjasto voisi palvella asiakkaita parhaiten. Kysely osoitti, että monia asioita oli tehty oikein, mutta silti näiden kysymysten miettiminen on tärkeää.

Puolangan kirjastosta voi lainata myös muuta kuin perinteistä kirjastoaineistoa. Lainattavissa on frisbeekiekkoja, kantorinkka, kävelysauvat sekä liukulumikenkiä ja lumikenkiä.

Hyttinen kertoi, että kirjastolta toivotaan yhä enemmän erilaisten tarve-esineiden lainausmahdollisuutta. Kyselyssä selvitettiin, minkälaisia esineitä käyttäjät haluaisivat lainata. Vastaajat olivat toivoneet muun muassa kasvikuivuria, ompelukonetta, porakonetta, polkupyörää, matkasänkyä, vakuumikonetta ja painekattilaa.

Hyttinen kertoo, että asiakkaiden toiveita otetaan huomioon. Esimerkiksi vastikään kirjastolle hankittiin asiakaskäyttöön rollaattori, koska sitä oli toivottu.

Kirjaston toinen uusi palvelu on työhuone, jonka voi varata itselleen joko puhelimitse tai tiskiltä. Vielä varauksia on ollut sen verran vähän, että huoneen voi saada hyvällä tuurilla vaikka heti käyttöönsä. Huonetta voi käyttää kirjaston työntekijän aikataulujen mukaisesti. Huoneen voi varata vaikka muutamaksi tunniksi tai sitten koko päiväksi. 

Kirjaston asiakaskyselyn tulokseista enemmän 11. tammikuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen

89 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page