top of page

Puolangan kunnalla tasapainoinen talousarvio


Puolangan kunnan valtuusto kokoontuu keskiviikkona päättämään muun muassa ensi vuoden talousarviosta.

Ensi vuoden talousarvio on viimeinen Puolangan kunnan talousarvio, jossa se toimii itse sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäjänä. Ensi vuoden jälkeen sotepalvelut siirtyvät perustettavien hyvinvointialueiden järjestettäviksi.

- Tästä johtuen suunnittelukauden vuosien 2023 ja 2024 arviointi on huomattavan vaikeaa ja perustuu pitkälti vielä arvioihin tulevasta, pormestari Harri Peltola kertoo.

- Koronan vaikutus tullee jatkumaan myös vuonna 2022. Aiemmat koronatuet ovat pääosin poistuneet, joten taloudessa täytyy tulla toimeen normaalirahoituksella. Mikä koronan lopullinen vaikutus on vuoden 2022 kuntatalouteen, on toki vielä täysi arvoitus.

Kunnan talousarvio on päätynyt lähes nollatulokseen. Mitään merkittäviä toiminnallisia muutoksia kuluvan vuoden talousarvioon ei ole, ja ensi vuosi tuleekin olemaan jossain määrin jo valmistautumista kaikille kokonaan uuteen tilanteeseen, kun kunnan budjetista merkittävä osa siirtyy hyvinvointialueen eli Puolangan ja muiden Kainuun kuntien osalta Kainuun hyvinvointialueen hallintaan.

- Vuoden 2022 osalta tulemme tekemään noin sadantuhannen euron ylijäämäisen talousarvion, Peltola kertoo.

Puolangan kunta rakentaa tämän ja ensi vuoden aikana todella paljon. Parhaillaan on rakenteilla sekä uusi liikuntahalli että varhaiskasvatuksen uudet tilat, jotka valmistuvat ensi keväänä Kuntarahoituksen omistukseen.

Biokaasulaitos on valmistunut ja siellä vietetään tänään avoimien ovien päivää, jolloin kuntalaiset saavat käydä tutustumassa kunnan uuteen investointiin. Laitoksen käyttöönotto on kevään aikana.

Aiheesta enemmän 22. joulukuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Tuomo Seppänen

116 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

댓글


bottom of page