top of page

Puolangan kunnan tiedote koronatilanteesta Puolangalla 20.1.2021

Ajankohtaista tietoa koronatoimista Puolangalla 20.1.2021

Puolangalla ja Hyrynsalmella elokuvatuotantoa tekevässä kuvausryhmässä on todettu koronatartunta ulkomaisella henkilöllä maahantulotestauksen yhteydessä. Tartunnanjäljitys tapaukseen liittyen on meneillään, mutta tässä vaiheessa tiedetään, että altistumisia on ainakin kuvausryhmään kuuluvilla henkilöillä.

Koska kyseessä on ulkomainen tartunnan lähde, virusmuunnoksen varalta karanteeniajat määrätään vähintään 14 vrk:n pituisina.

Kuvausryhmä on toiminut Puolangan kirkonkylän ja Paljakan alueella. Kuvaukset on toistaiseksi keskeytetty ja henkilöstö odottaa jatko-ohjeita omissa tiloissaan.

Epidemian pysymiseksi kurissa asukkaita pyydetään edelleen noudattamaan kaikkia ohjeita ja suosituksia. Ohjeiden noudattaminen on erittäin tarpeellista, koska etukäteen ei voi tietää kuka tai miten herkästi tartunnan voi saada.

Työpaikoilla kehotetaan kiinnittämään erityistä huomiota ja rajoittamaan edelleen lähikontakteja esimerkiksi tapaamisissa ja ruokailuissa.

Etätyösuositus on voimassa toistaiseksi ja työpaikoilla tulee edistää työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähi- kontakteja ja muita riskitekijöitä.

Kainuussa on voimassa aluehallintoviraston määräys enintään 20 henkilön kokoontumisrajoituksesta yleisten tilaisuuksien ja kokousten järjestämisessä sisä- ja ulkotilaisuuksissa, jonka lisäksi vastaavaa suositellaan vahvasti myös yksityistilaisuuksissa.

Kunta muistuttaa kaikki työnantajia ohjeistamaan henkilökuntaansa maskisuosituksesta ja yleisistä hygieniaohjeista. Muilta paikkakunnilta Puolangalle sekä Puolangalta muualla töissä kulkevia kehotetaan etätöihin mikäli se on mahdollista.

On erityisen tärkeää huomioida ohjeet turvaväleistä ja käsien pesusta, maskisuositus on voimassa Puolangalla. Maskia tulee suosituksen mukaan käyttää:

  • Työtehtävissä, joissa lähikontaktia ei voida välttää (ns. vierityö työpaikasta riippumatta, esim. par- turit, hoitolat tai vastaava asiakastyö)

  • Joukkoliikenteessä ja julkisissa tiloissa, kaupoissa, kirkoissa ja vastaavissa sisätiloissa, joissa lähikon- takteja ei voi välttää

  • Riskialueilta maahan palattaessa ja karanteeniin siirryttäessä, tai jos on välttämätön syy liikkua ko- din ulkopuolella

  • Koronatestiin ja -testistä liikuttaessa

Mikäli on epäily koronatartunnasta, on syytä tehdä ensin testi omaolo.fi -palvelussa, jossa arvioidaan testin tarpeellisuus.

Jos henkilöllä on koronavirusepäily, suosittelemme herkästi olemaan yhteydessä Puolangan terveyskeskuksen päivystykseen (08 6156 5226). Puolangan terveyskeskuksessa tehdään koronatestausta virka-aikana.

Tiedotamme asiasta lisää huomenna 21.1.2021.


Harri Peltola, pormestari, 0400 214390


286 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page