Puolangan kunnan toimintoja rajoitetaan tiistaista alkaenHallitus on yhdessä tasavallan presidentin kanssa linjannut, että Suomessa vallitsee poikkeusolot 13.4.2020 saakka. Poikkeusolojen takia siirrytään valmiuslain aikaan, minkä tarkoitus on antaa viranomaisille keinoja, joilla tartuntatautiepidemian etenemistä voidaan hidastaa ja rajoittaa. Pyrkimyksenä on suojella riskiryhmiä ja säilyttää terveydenhuollon hoitokyky.

Valmiuslain aikaan siirtyminen näkyy Puolangan kunnan toiminnassa välittömästi. Kunta rajoittaa toimintojaan hallituksen ohjeistuksen mukaisesti tiistaista 17.3. alkaen.

Kunnan henkilöstö on pääosin etätöissä eli puhelimella ja sähköpostilla tavoitettavissa. Toivomus on, että asiakkaat ottavat heihin yhteyttä ensi sijassa puhelimitse tai sähköpostilla. Puolangan kunnan koulut siirtyvät pääosin etäopetukseen. 1 - 3-luokan oppilaille, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan  kannalta kriittisellä alalla, järjestetään opetusta. Niille oppilaille, jotka käyvät koulua, järjestetään koulukyydit ja kouluruokailu. Muut oppilaat opiskelevat kotona opettajien ohjeiden mukaan. Asiasta tulee lisätietoa koteihin.

Varhaiskasvatus ja esiopetus järjestetään sellaisille perheille, joiden vanhemmat eivät voi lapsiaan esimerkiksi työn puolesta hoitaa kotonaan.

Lukio siirtyy etäopetukseen ja ylioppilaskokeet järjestetään nopeutetulla aikataululla.

Kirjasto ja sen omatoimiaika on suljettu. Monitoimitalo, toimintapaja Sarka, kuntouttava työtoiminta, etsivä nuorisotyö, puutyöpaja ja Kiehimä ovat suljettu. Kansalaisopiston toiminta on suljettu kokonaan. Tietoja päivitetään kunnan verkkosivuille, sosiaaliseen mediaan kunnan sivuille sekä Puolanka-lehden verkkosivuille että paperilehteen.

Koronaepidemian aiheuttamista muutoksista Puolangalla kerrotaan enemmän 18. maaliskuuta Puolanka-lehdessä.


Lauri Moilanen

0 katselukertaa
logo_35v_sin.tif

Ouluntie 1

89200 Puolanka

Puolanka-lehti ilmestyy keskiviikkoisin.

AVOINNA

Arkisin ma-pe 9.00-16.00

HUOM! Koronavirusepidemian vuoksi Puolanka-lehden toimitus on suljettu asiakkailta.

Toimitukseen voi ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

Aukioloajat koskevat Mielikuvan lahjatavara-valokuvaliikettä, joka on avoinna ma-pe 9-16.

TOIMITUS

toimitus@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Eija Luukkonen

eija.luukkonen@puolanka-lehti.fi

08 653 2200

Laura Tolonen

050 326 8170

PÄÄTOIMITTAJA

Tuomo Seppänen

0500 774 904

tuomo.seppanen@puolanka-lehti.fi

ILMOITUSMYYNTI

LASKUTUS, TILAUKSET

© 2020 Puolanka-lehti.

logo_35v_sin.tif

Puolangan paikallislehti vuodesta 1983.