top of page

Puolangan kunta etsii Puolankalaisten-villasukaksi sopivia malleja

Haluatko osallistua omalla mallillasi ja tarjota sen ehdokkaaksi kisaan, jossa etsitään Puolankalaisten-sukkaa? Neulojat suunnittelevat ja tekevät Puolanka-aiheiseksi sukaksi sopivan malliparin.

Villasukissa toivotaan olevan jotakin Puolangalle tunnusomaista. Sukissa voi olla kuvioita tai värejä, jotka tekijän mielestä parhaiten sopivat Puolanka-aiheisiin villasukkiin. Puolanka-sukka on jo olemassa, joten nyt etsitään Puolankalaisten-sukkaa.

Kaikki ehdotetut parit toimitetaan Puolangan kirjastoon 3. maaliskuuta mennessä. Ehdotettuja malleja laitetaan esille saapumisjärjestyksessä, ja maaliskuussa yleisö saa äänestää mieleistään sukkamallia. Eniten ääniä kerännyt pari valitaan Puolankalaisten-villasukaksi.

Voittajaparin neuloja tekee kudontaohjeen ja luovuttaa mallin vapaaseen käyttöön. Näin kaikki halukkaat pääsevät neulomaan Puolankalaisten-sukkia.

Voittaja palkitaan 150 euron lahjakortilla ja kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan 100 euron lahjakortti.

Puolangalla on valtavasti kädentaitajia, jotka pääsevät liian harvoin esille ja näyttämään taitojaan ja luovuuttaan. Puolankalaisten-sukalla halutaan nostaa käsityön arvostusta ja jakaa siihen liittyvää hiljaista tietoa.

- Tämä villasukkaprojekti on kunnianosoitus puolankalaisia käsityöntaitajia kohtaan ja samalla yksi tapa siirtää käsityöperinnettä nuoremmille, sivistysjohtaja Anna-Kaarina Uusitalo kuvaa.

Tällä hetkellä villasukkien neulominen yhdistää kaiken ikäiset ihmiset yhteen. Ulla Keräsestä, idean alullepanijasta, tämä ei ole ihmekään, sillä villasukat ovat muutakin kuin käytännöllinen vaate.

- Jo sanana villasukka herättää lämpimiä tunteita ja saa hymyn huulille. Villasukat jalassa on mukava tepastella, Keränen kertoi.

Nuoremmat sukupolvet ovat löytäneet käsityöt ja modernisoineet tyylejä ja tapoja tehdä asioita.

- Nuoria on syytä kannustaa kutomaan ja jatkamaan perinnekäsityöitä, mutta ennen kaikkea ideoimaan uusia malleja ja erilaisia neulontatekniikoita, Keränen kommentoi.

Aiheesta enemmän 26. tammikuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen

267 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page