top of page

Puolangan seurakunta siirtyy Kuopion aluekeskusrekisteriin


Puolangan seurakunta liittyy lokakuun alussa Kuopion aluekeskusrekisteriin. Kainuusta rekisteriin liittyvät samalla Hyrynsalmen, Sotkamon ja Suomussalmen seurakunnat. Syy liittymiselle on, että Kirkkohallituksen linjauksen mukaan kaikkien seurakuntien tulee kuulua johonkin aluerekisteriin vuoden 2022 alusta lähtien.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että aluekeskusrekisterissä Kuopiossa hoidetaan Puolangan seurakunnan jäsenrekisteriin liittyvät tehtävät, eli kirkollisten toimitusten rekisteröinnit kuten syntymien ja kuolemien merkkaamiset. Myös erilaisten todistusten antaminen hoidetaan Kuopiosta.

- Aluekeskusrekisteri pitää seurakunnan jäsenrekisteriä. Kun tarvitaan vaikka todistus seurakuntalaisen kuolemasta perunkirjaa varten, kirkko antaa omalta osaltaan todistuksen seurakunnan jäsenyydestä ja henkilötiedoista, perheasioista ja muista, kirkkoherra Hannes Seppänen kertoi.

Muutos ei käytännössä vaikuta paljon seurakunnassa asiointiin, sillä nykyisellään asioita hoidetaan paljon valtion rekisterissä väestörekisterin kautta. Aluekeskusrekisteri antaa myös neuvoja kirkollisten toimitusten suhteen kuten kastetta, avioliiton esteiden tutkintaa, lapsen nimen valintaa, puolisoiden sukunimen valintaa ja seurakuntaan liittymiseen koskevissa kysymyksissä. Näissä asioissa apua saa myös omasta seurakunnasta.

Asiointi ei edellytä matkustamista paikan päälle Kuopioon, vaan asiakkaita palvellaan myös puhelimitse ja sähköpostin välityksellä. Virkatodistus- ja sukuselvitystilausten osalta käytössä on nettilomake, ja avioliiton esteiden tutkinnan voi laittaa vireille sähköisessä palvelussa.

Lue enemmän 30. syyskuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen

90 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page