top of page

Puolankalaiset lainaavat luottokirjailijoiden teoksia


Viime vuonna kirjasto sai olla koko vuoden auki toisin kuin edellisvuonna, jolloin koronan vuoksi se oli keväällä pitkään kiinni. Pandemiatilanne näkyi kuitenkin viime vuoden lainatuimpien kirjojen listoilla, sillä esimerkiksi käsityökirjat jatkoivat vahvaa suosiotaan.

Lukeminen onkin ollut turvallinen harrastus tänä korona-aikana, kun kotona on vietetty enemmän aikaa. Viime vuonna lainamäärä pysyi lähes samana toissa vuoteen verrattuna. Viime vuonna lainoja oli 24 894 ja toissa vuonna 24 014.

Kirjastovirkailija Pirjo Hyttinen kertoi, että lainaajien määrissä näkyy pientä laskua.

- Ei ole hirveästi nousua lainamäärässä vaikka kirjasto oli koko ajan auki. Lainaajien määrä on nyt vähentynyt. Pienempi porukka lainaa enemmän kuin se isompi määrä.

Kirjoja lainataan eniten talvella, kun pimeän aikaan vietetään aikaa kotona. Kesälläkin lainaajia riittää.

- Kesällä tulee myös kesälomalaiset lainaamaan kirjoja. Joskus heinäkuussa voi olla vuoden korkein lainapiikki, Hyttinen kertoi.

Kirjaston kirjalainoja katsoessa aikuisten kirjojen lainatuimpien kärki ei yllätä. Ensimmäisellä sijalla on Tommi Kinnusen Ei kertonut katuvansa. Toiseksi, kolmanneksi ja neljänneksi lainatuimpien kirjojen sijoilla ovat järjestyksessä Enni Mustosen kirjat Näkijä, Pukija ja Lapsenpiika. Kaikki kirjat kuuluvat Enni Mustosen historiallisten romaanien sarjaan Syrjästäkatsojan tarinoita.

Hyttistä kolmen kärki ei yllätä.

- Ihan sellainen kuin aina ennenkin. Aina kun Mustonen julkaisee kirjan, se on kärjessä, ja aina kun Kinnunen julkaisee kirjan, nekin ovat listan kärjessä. Nämä ovat puolankalaisten suosikkeja ja varmaan myös koko Suomen suosikkeja, Hyttinen arveli.

Lue enemmän 23. helmikuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen71 katselukertaa0 kommenttia

Comentários


bottom of page