top of page

Puolankalaisten-villasukka on nyt valittu


Villasukkakisa huipentui torstaina yleisöäänestyksen tulosten julkaisuun. Puolankalaisten-villasukkamalliksi äänestettiin Eeva Lehtolan Kuutamolla-niminen sukkapari. Äänestys saavutti hyvin ihmisiä. Yhteensä ääniä annettiin 521, joista Eeva Lehtolan voittajatyö sai 104 ääntä.

Voittaja paljastettiin kirjastossa kilpailun kutojille järjestetyssä tilaisuudessa, jonka avasi kunnan sivistysjohtaja Anna-Kaarina Uusitalo. Hän kertoi olleensa yllättynyt sukkien määrästä. Hänestä kaikki sukat olivat omanlaisiaan ja kaikkiin oli nähty suuresti vaivaa ja käytetty työtunteja. 

- Itse yllätyin, kun 24 paria ilmoitettiin kisaan mukaan, vaikka tiesin, että Puolangalla on paljon käsityön osaajia ja käsityöperinne on todella vahvaa. Perinnettä viedään onneksi nuoremmille sukupolville opettaen ja opastaen, Uusitalo kiitteli.

Eeva Lehtolan voittajatyössä on puolankalainen vaaramaisema vihreine metsineen kuutamoyönä. Itse tilaisuuteen Lehtola ei päässyt osallistumaan, koska asuu Pudasjärvellä.  

Lehtola on lähtöisin Puolangan Vattuperältä. Vaikka hän on muuttanut Puolangalta pois useita kymmeniä vuosia sitten, niin hänellä on täällä paljon tuttuja, lapsia ja lastenlapsia, joita käy katsomassa. 

- Olen lähtenyt 60 vuotta sitten Puolangalta muuttokuorman kanssa, mutta aina olen palannut käymään. Siellä se on se paikka. Vattuperä on se kotiperukka, vaikka koti on ollut muualla pitkään. Puolanka on puolankalaisissa niin lujassa, että sen kanssa mennään hamaan hautaan asti, Lehtola kertoi.

Lehtola palaakin sukissa lapsuudenmaisemaan.

Lue enemmän 6. huhtikuuta ilmestyvästä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen

508 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page