top of page

Purentalihasten hieronta auttaa selättämään erilaisia kiputiloja


Pororajan Bodyn uutena palveluna on purentalihasten hieronta. Hannele Karhu on koulutukseltaan hieroja ja sen lisäksi hän on opiskellut kiinalaista lääketiedettä ja akupunktiota kiinalaisen lääketieteen akatemiassa.

Nyt Karhu on suorittanut pitkään miettimänsä koulutuksen purentalihasten hierontaan, mikä oli tarvelähtöinen ajatus, sillä hän on kohdannut työssään bruksismiin eli hampaiden narskutteluun liittyviä ongelmia.

- Olen työssä kohdannut paljon bruksismiongelmia ja vaivoja siihen liittyen. Sitä voidaan hoitaa toki ihan tavallisella hieronnalla, ja akupunktiossa on paljon lihasjännityksiä laukaisevia pisteitä ympäri kehoa, mutta ne eivät ole antaneet ehkä ihan sitä toivottua hoitovastetta. Hierojakoulussa käytiin läpi purentalihasten hierontaa sisäpuolelta, mutta vain teoriassa, ei käytännössä. Ajattelin, että haluan siihen opetuksen ihan oikeasti kädestä pitäen, Karhu kertoi.

Purentalihasten jumiutumisen taustalla on yleensä hampaiden pureminen yhteen. Hoidosta on apua niille, joilla on todettu bruksismi eli hampaiden narskuttelu. Karhu kuitenkin näkee, että hyötyä voi olla, vaikkei bruksismia olisi todettukaan. Ihminen voi kuitenkin aika herkästi purra hampaita yhteen esimerkiksi liikuntasuoritusten aikana.

Mitä purentalihasten hierontahoito sitten pitää sisällään? Hoidossa käsitellään kasvojen lihaksia pinnalta ja kuten aikaisemmasta saattoi jo päätellä, niin hoidossa hierotaan purentalihaksia myös sisältäpäin.

- Osaan purentalihaksista ei pääse käsiksi kuin suun sisäpuolelta. Hanskat kädessä suun sisäpuolelta käydään lihaksia läpi. Molemmilla puolilla on neljä aluetta, jotka käydään läpi. Siellä on ihan selkeät maamerkit ja luuston mukaan edetään, Karhu kertoi.

Aiheesta enemmän 15. maaliskuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen

167 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page