top of page

Riskiryhmien rokotukset aloitetaan Puolangalla ensi viikolla


Ensi viikolla Puolangalla aloitetaan 65 - 69-vuotiaiden ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvien rokottaminen. Aikoja voi varata torstaista lähtien joko soittamalla tai lähettämällä varausnumeroon tekstiviestin. Rokotusajan varauspäiviä ovat tiistait, keskiviikkot ja torstait. Ajan voi varata myös toinen henkilö rokotettavaa varten molemmilla tavoilla.

Ensimmäiseen riskiryhmään eli vakavalle koronavirustaudille erittäin altistavia tekijöitä ovat elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes tai Downin oireyhtymä (aikuiset).

- Minusta on tärkeää, että päästään aloittamaan riskiryhmäläisten rokottaminen. Se on sellainen, missä on taustalla erittäin voimakkaasti altistava sairaus, niin heidät on hyvä saada rokotettua, palveluesimies Katja Kemppainen Terveystalolta kertoi.

Riskiryhmäläisille annetaan Astra Zenecan rokotetta, jota saadaan tällä viikolla sopiva määrä rokotuksien aloittamiseen. Kemppainen sanoi, että ei ole tarkkaa arvioita siitä, kuinka paljon Puolangalla on ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvia.

- 65 - 69-vuotiaat on pieni osa riskiryhmää. Tulevalla erällä ainakin päästään aloittamaan rokotusta hyvin, Kemppainen kommentoi.

THL on päättänyt, että Astra Zenecan rokotetta saa antaa kaikille yli 65-vuotiaille. Rokotteen vaikutuksia nuoremmilla tutkitaan edelleen.

Koronakorotuksista ja -tilanteesta enemmän 31. maaliskuuta ilmestyvässä Puolanka-lehdessä.


Laura Tolonen

340 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page