top of page

Sami Haapalaiselle salibandyn pysyminen Puolangalla on sydämen asia


Salibandy on ollut yksi kukoistavimmista lajeista Puolangalla viimeisten parinkymmenen vuoden ajan. Yksi syy lajin suosiolle ja menestykselle paikkakunnalla on ollut Sami Haapalainen, joka on toiminut 18 vuoden ajan Puolangan salibandyjoukkueen vetäjänä.

Haapalainen on aikoinaan ollut suuressa roolissa Puolangan sählyn viemisessä sarjatasolle, kun vuonna 1997 Haapalainen yhdessä Veli-Pekka Oikarisen ja veljiensä Juha ja Mika Haapalaisen kanssa perustivat nykyisen SBT PuRy:n salibandyjoukkueen.

- Aikanaan pelattiin kaveriporukalla Hurjat-nimisellä joukkueella, jolla käytiin turnauksissa naapurikunnissa ainakin Kajaanissa ja Oulussa, Haapalainen kertoo.

Sami Haapalainen toimi SBT PuRy:n joukkueenjohtajana ja salibandyjaoston puheenjohtajana vuoteen 1999 saakka, minkä jälkeen hän siirtyi Kuopion Velhoihin pelaamaan ykkösdivisioonaan. Haapalainen pelasi Kuopiossa viisi kautta, kunnes hän muutti takaisin Puolangalle vuonna 2005.

Haapalainen palasi jaoston puheenjohtajaksi ja joukkueenjohtajaksi, ja siitä alkaen hän on pyörittänyt yhtäjaksoisesti salibandyjaostoa Puolangalla.

Tänä vuonna Haapalainen teki kuitenkin päätöksen jättää salibandyjaoston johtaminen seuraavalle, kun uudeksi salibandyjaoston puheenjohtajaksi valittiin Mika Luukkonen. Myös joukkueessa pelaaminen jää nyt taakse.

- Nyt tuntui siltä, että on hyvä lähteä sivuun, kun onhan tässä 23 vuotta tullut pelattua viidellä eri sarjatasolla, Haapalainen perustelee.

Sami Haapalaisen mietteitä salibandystä enemmän 13. tammikuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Jenna Hiltunen


421 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page