top of page

Sanna Juntunen opiskelee Puolangalta käsin työn ohella sairaanhoitajaksi


Sanna Juntunen on asunut jo pitempään Joukokylässä lähellä kotitaloaan. Hän työskentelee Puolangalla lähihoitajana terveyskeskuksessa. Tiedonjano on saanut hänet palaamaan koulunpenkille, ja hän opiskelee monimuoto-opiskeluna sairaanhoitajaksi Kajaanin ammattikorkeakoulussa.

Alun perin Sanna on opiskellut floristiksi Oulussa asuessaan, ja hän ehti tehdä töitäkin alalla. Vaikka työ olikin todella miellyttävää, niin terveyden täytyi mennä edelle. Hän nimittäin alkoi allergisoitua todella voimakkaasti kasveille. Silloin hän päätti lähteä opiskelemaan lähihoitajaksi.

Nyt Sanna on opiskellut sairaanhoitajaksi syksystä lähtien monimuotona. Hänellä on pari päivää viikossa lähikoulua Kajaanissa, sillä käytännön asioita ei voi opiskella vain kirjasta. Onneksi koronatilanne ei ole tätä vaikeuttanut. Muut päivät viikossa ovat itsenäistä opiskelua.

- Ihan hyvä on kulkea Puolangalta. Nyt kuljen yksin, kun ei ole muita puolankalaisia luokalla. Aikaisia aamuja toki on. Kaksi lasta menee kouluautolla, mutta nuorimman vien ensin eskariin. Toki aamuvuoroon lähdettäessä mentäisiin muutenkin aikaisin, Sanna kertoi.

Sanna Juntunen työskentelee terveyskeskuksessa pääasiassa laboratorion puolella. Kuitenkin työtehtävät vaihtelevat. Välillä hän tekee päiviä vuodeosastolla tai kotihoidon puolella. Vaihtelevuus on Sannasta kuitenkin mukavaa.

Monimuoto vaatii paljon omalla ajalla opiskelua. Sanna koki sen kuitenkin parhaaksi vaihtoehdoksi, sillä työn ohessa opiskelu tuntui sopivalle vaihtoehdolle. Opiskeluun on auttanut työpaikan myönteinen asenne.

- Kiva päästä olemaan myös töissä. En haluaisi olla pelkästään opiskelijana. Tosi hyvin työnantaja on toiminut tämän koulun suhteen. Saa hyvin sovittua koulupäivät vapaaksi, Sanna kertoi.

Lue enemmän 28. huhtikuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen

354 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page