top of page

Sata kirjaa lahjoituksena lukiolaisille


Lukio-opiskelijat pääsivät viime perjantaina valitsemaan sata kirjaa luettavaksi, kun Puolangan Kirja- ja paperikaupan omistaja Jaakko Paavola teki Puolangan lukiolle kirjalahjoituksen. Sen tarkoituksena on saada nuoret innostumaan lukemisesta.

Puolangan Kirja- ja paperikaupan omistaja Jaakko Paavola on ollut tehtävässään jo 33 vuotta. Paavola kertoo huomanneensa lukemisen vähentyneen. Hänen mielestään lukeminen on todella tärkeää, sillä se esimerkiksi kasvattaa sanavarastoa.

Äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Jenni Kemppainen kuitenkin mainitsee, että yleensä lukioon tulevat opiskelijat ovat motivoituneita lukemaan kaunokirjallisuutta. Kemppaisen mukaan on kuitenkin myös sellaisia lukiolaisia, jotka eivät vapaa-aikanaan paljon lue.

Äidinkielen tunneilla Kemppainen pyrkii esittelemään erilaisia kirjoja, jotta jokainen saisi itselle kiinnostavaa luettavaa kursseille. Kemppaisen mielestä on tärkeää, että jokainen saisi luettavakseen sellaisen kirjan, joka kiinnostaa juuri itseä. Tätä painotti myös Paavola, kun opiskelijat alkoivat valita kirjoja.

Aiheesta enemmän 9. joulukuuta ilmestyneessä Puolanka-lehdessä.


Milla Hiltunen

166 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page