top of page

Seikkailukilpailusta saa itselleen arvokkaita muistoja ja hienon kokemuksenJukka-Pekka Rusanen ja Miika Määttä sijoittuivat sarjassaan toiseksi.


Viime viikon perjantaina ja lauantaina Puolangalla järjestettiin ensimmäistä kertaa Lost In Kainuu Adventure Race -seikkailukilpailu. Kisa on aiemmin vain sivunnut Puolangan rajoja. Kilpailussa oli tänä vuonna neljä eri sarjaa: Extremely Lost 24 tuntia, Lost 16-18 tuntia, Almost Lost 6-8 tuntia ja Casually Lost 3-4 tuntia. Tänä vuonna pisin 48 tunnin sarja peruttiin vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Kisassa edetään pääasiassa maastopyörällä tai jalan. Kisassa suunnistetaan erilaisten rastien luokse, joista osa on tavallisia leimaamisrasteja, mutta muutamat ovat tehtävärasteja, joissa on esimerkiksi köysirataa tai vesitehtäviä. Tehtävänä saattoi olla esimerkiksi Hepokönkään putouksen vierestä rastin hakeminen uimapatjalla.

Kilpailun tapahtumapäällikkö Jukka Liuhasta viikonloppu oli erittäin onnistunut ja viikonloppuna nähtiin todella kovia suorituksia. Onneksi syksyinen keli oli viikonloppuna hieman armeliaampi.

- Aika vaiherikas ja aktiivinen viikonloppu. Paljon tapahtui kisassa. Perjantai ja lauantai mentiin yhteen putkeen, kun Extreme Lost -sarjassa yön yli taivalletaan pitkin mantuja. Oli myös todella jännä kisa Extreme Lostissa. Tosi tiukka kisa kärkikolmikon välillä. Ylipäätään joukkueilla meni todella hyvin. Todella vähän tuli rastin pois jäämisiä ja iso osa pääsi reitin maalin asti, Liuha kommentoi.

Tapahtuma meni järjestelyiden puolesta hyvin ja kisaajat varusteineen pysyivät ehjinä eli niin sanottuja evakuointinoutoja tai auttamisnoutoja ei tarvinnut tehdä paljoa. Liuha kertoi, että niitä tehtiin oikeastaan poikkeuksellisen vähän tänä vuonna. Seikkailukisaan osallistui noin 180 joukkuetta ja kisaajia oli noin 400, mikä on Liuhasta hyvä määrä.

Hänestä Puolanka tarjosi hyvät puitteet kilpailun järjestämiselle niin maastojen kuin kisakeskuksen puolesta.

- Hyvät puitteet. Kisakeskuksessa Honkavaarassa oli käytännössä tällaisen kisan kannalta lähes kaikki. Honka Areena oli hyvä paikka järjestää ruokailu ja kentällä majoitus toimi hyvin.

- Puolangan maastot ovat monipuoliset. Varsinkin kun katsotaan Puolangan keskustan ympärille. Kun piirtää keskustasta 30 kilometrin säteellä ympyrän, niin siinä on todella huikeita paikkoja. Meillä jäi tänä vuonna paljonkin paikkoja käyttämättä, mitä suunniteltiin eli tulevia kisoja varten on hyviä paikkoja, Liuha kommentoi.


Lisää Lost In Kainuu -seikkailusta Puolanka-lehdessä 14.9.


Teksti: Laura Tolonen, kuva: Lauri Kontkanen247 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentarer


bottom of page