top of page

Seurakuntavaalit ovat marraskuussa


Edelliset seurakuntavaalit käytiin marraskuussa 2018.

Suomen evankelisluterilaisen kirkon seurakuntavaalit järjestetään jälleen tänä vuonna. Marraskuussa valitaan 367 seurakuntaan yhteensä noin 8000 uutta luottamushenkilöä. Puolangan seurakuntaan valitaan 15-henkinen kirkkovaltuusto. Valtuuston koko määräytyy seurakunnan jäsenmäärän mukaan. 

Seurakuntavaaleissa valitaan kirkkovaltuusto, joka puolestaan valitsee kirkkoneuvoston jäsenet.

Varsinainen vaalipäivä on 20. marraskuuta ja ennakkoäänestys 8. - 12. marraskuuta. Ehdokasasettelu päättyy 15. syyskuuta. Nyt kesällä onkin sopivaa aikaa etsiä ehdokkaita.

Seurakunnan talouspäällikkö Riina-Maria Matero kommentoi, että ehdokkaita olisi hyvä saada riittävästi tekemään päätöksiä. Vuonna 2018 vaaleissa oli 20 ehdokasta, ja Matero näkee sen aika minimimääränä. Varsinaisten jäsenten lisäksi varajäseniä myös tarvitaan useasti. 

- Kaksikymmentä on aika minimimäärä, että saadaan vaalit. Käytännössä kaikkia, jotka on olleet ehdokkaina, mutta eivät ole päässeet valtuustoon, on kutsuttu kokouksiin varajäsenenä. Aina on pois ihmisiä syyn tai toisen takia kokouksista, Matero kertoi.

Samoilla linjoilla on myös kolmatta kertaa vaalilautakunnan puheenjohtajaksi valittu Risto Kärnä, joka lähtee pestiin jälleen myönteisin mielin. 

Kärnästä vaalien tärkeyttä ei voi tarpeeksi korostaa. Kirkkovaltuusto käyttää isoa valtaa seurakunnan asioissa ja he päättävät kaikenikäisten seurakuntalaisten asioista.  

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka on seurakunnan jäsen viimeistään 15. syyskuuta 2022 ja täyttää 18 vuotta viimeistään 20. marraskuuta 2022 eli virallisena vaalipäivänä. 

Lue enemmän 29. kesäkuuta ilmestyneestä Puolanka-lehdestä.


Laura Tolonen, kuva Tuomo Seppänen


84 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page