top of page

Sompit Plungklang viljelee luomumansikkaa Kinnusen mansikkatilalla


Kinnusen luomumansikkaa viljelee tänä kesänä tilan uusi yrittäjä Sompit ‘Tani’ Plung­klang.

Heli ja Hannu Kinnusen omistama tila on Plungklangilla vuokralla, ja hän vastaa tilalla kaikista mansikan viljelemiseen ja myymiseen liittyvistä asioista.

Tani aikoo jatkaa Kinnusen tilalla entiseen tapaan, ja apuja luomumansikan kasvattamiseen ovat antaneet tilan omistajat Heli ja Hannu Kinnunen.

- Ajatuksena oli, että Tani pääsisi mahdollisimman helposti mukaan tähän, eikä tarvitsisi käydä joka askelta läpi niin kuin me ollaan käyty. Me annetaan kaikki tieto Tanille, että hän pystyy toimimaan heti viljelijänä, Heli Kinnunen sanoo.

Puolangalle Tani muutti viime vuoden keväällä, ja työt mansikkatilalla ovat lähteneet hyvin käyntiin. Mansikat ovat saaneet jo muutamia kukkiakin, joten marjoja voisi olla odotettavissa jo heinäkuun lopulle.

- Haluan tehdä niin kuin Kinnuset opettavat. Voi siis luottaa siihen, että teen ja jatkan samalla tavalla, Plung­klang vakuuttaa.

Sompit Plungklang on alkujaan Thaimaasta, mutta Suomeen hän muutti vuonna 2008.

Plungklang on ollut aikaisemmin töissä Muhoksella mansikkapellolla, jossa hän poimi ja istutti mansikoita viiden vuoden ajan. Poimimisen ja istuttamisen lisäksi Tani kaipasi kuitenkin myös jotakin muuta.

Tanilla on allaan ravintola-alan koulutus, ja hänen erikoisuutensa on aasialainen ja thaimaalainen ruoka.

- Viime kesänä tarvitsimme työntekijöitä, ja sitä kautta tuli sitten puheeksi, että me voitaisiin joko myydä tai vuokrata tila. Se oli niin hyvä sauma, kun Tani tupsahti siihen, että me ollaan vähän etsittykin tuollaista ihmistä tähän, Heli Kinnunen kertoo.

Aiheesta enemmän 17.6. Puolanka-lehdessä.


Jenna Hiltunen

576 katselukertaa
bottom of page